Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Obisk s Korčule

V soboto, 8. junija 2013, so Center starejših Pristan v Vipavi obiskali pevci klape Kumpanji s Korčule in ustvarili posebno glasbeno doživetje.
Klapa Kumpanji je bila ustanovljena leta 1995 v Blatu na Korčuli. Do danes so si glasbeniki nabrali bogata leta snemanj in uspešnih koncertov v različnih mestih širom Hrvaške in Evrope. Njihov repertoar je izjemno pester, od izvornih do novejših dalmatinskih pesmi, zabavne glasbe, starih zimzelenih melodij do hrvaške sakralne glasbe. Klapo sestavlja devet pevcev. Poleg a capella petja ima skupina tudi svoj mandolinski sestav. Pesmi in izvedbe klape vrsto let poslušajo in nagrajujejo žirije in publika na mnogih festivalih.

Tudi v Pristanu so s svojim ubranim petjem marsikomu izvabili solze v oči in  prebudili spomine na stare dni. Skupaj s stanovalci so zapeli narodno Na planincah in ponarodelo V dolini tihi ter s tem poželi bučne aplavze. Nastop pevcev je bil brezplačen, za kar gre zahvala Bojanu Planinščku, glavnemu organizatorju koncerta.

Pesmi in melodije pustijo v človeku globok pečat, na usta izvabijo nasmeh in narišejo svet v svetlih barvah, zato kmalu upamo na novo snidenje.

Tjaša Hladnik


Oglejte si tudi