Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Žareče rože iz krep papirja

Na Vranskem je sredi novembra potekala že 4. vseslovenska razstava cvetja iz krep papirja, ki jo organizira neformalno društvo Rožce z Vranskega. Razstavljalo je več kot sto izdelovalk iz cele Slovenije, ki jih druži veselje in ljubezen do ljudskega izročila in želja po ohranjanju kulturne dediščine.

Pred odprtjem razstave je potekal krajši kulturni program, ki so ga z ljudsko pesmijo odprle Ljudske pevke Korenine iz Tolmina. Zaplesali so tudi plesalci s posebnimi potrebami folklorne skupine Sožitje iz Šentjurja.

Ob koncu kulturnega programa je župnik iz župnije Vransko, Jože Turinek, blagoslovil spretne roke in izdelke rokodelcev. Obiskovalci so bili navdušeni nad čudovitimi cvetovi in cvetnimi aranžmaji iz krep papirja. Koliko domiselnosti, spretnosti, časa in truda je bilo vloženega, da je razstava dobesedno žarela v tisočih niansah in oblikah cvetov.

Razstavo so si ogledale tudi žene iz Podnanosa, ki se enkrat tedensko srečujejo v prostorih krajevne skupnosti in ustvarjajo različna ročna dela v okviru 'Šembiške ustvarjalnice' in te izdelke na pomlad postavijo na ogled na dvodnevni razstavi v dvorani Kulturnega doma v Podnanosu.

Jožica Kodre

Oglejte si tudi