Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Šembiški mladi planinci spet taborili

Planinsko društvo Podnanos je letos že 29. leto zapored pripravilo tabor za osnovnošolske otroke. Letos je potekal med 27. julijem in 4. avgustom v Selcah pri Železnikih.

Skupno druženje v obliki preživljanja aktivnega prostega časa v naravi je glavna ideja tabora, ki povezuje mlade planince. In kaj smo počeli skozi teden? Obiskali smo okoliške hribe; povzpeli smo se na Ratitovec, Blegoš, Lubnik ter bili na Starem in Mladem vrhu. Torkov prosti dan smo izkoristili za obisk železarskega muzeja v Železnikih in si po zanimivi predstavitvi privoščili kepico sladoleda.

Popoldanske aktivnosti smo večinoma preživljali ob reki Sori ter se poskušali ohladiti, saj so bile temperature zares visoke. V četrtek nas je obiskala GRS iz Škofje Loke ter nam predstavila njihovo delo. Tradicionalno smo krstili nove člane, tiste male in malo večje, in jih tako sprejeli medse. Nismo pozabili niti na vodne igre, orientacijski tek ter družabne večere ob ognju s harmoniko in kitaro. Ob koncu tabora so se otroci poslovili od svojih prijateljev in animatorjev ter se domov odpravili z mislijo: »Naslednje leto spet pridemo!«

Člani društva smo bili z letošnjim taborom zadovoljni in se zahvaljujemo staršem za zaupanje, hkrati pa se že veselimo naslednjega, že 30. tabora,  ki ga bomo preživeli v družbi naših in vaših otrok.

M. T.

Oglejte si tudi