Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Šembiške gasilke slavile

Za nami je zelo uspešen vikend, saj je v petek, 3. julija 2015, Ansambel Šembidci prvič nastopil na Festivalu narodno zabavne glasbe v Števerjanu. Dan za tem pa smo se podnanoške gasilke veselile zmage na tekmovanju v Planini pri Postojni, ki j letos potekalo že petnajsto leto zapored.
Ob nepričakovani, a zasluženi zmagi, smo prejele prehodni pokal, ki bo bil do naslednjega leta v naši lasti ob enem pa tudi motivacija, da ga prihodnje leto ponovno osvojimo. Za dosežek se moramo seveda zahvaliti našemu mentorju Denisu Bratožu, ki ob zmagi svoje ekipe ni mogel skriti veselja na obrazu.

Med tekmovanjem, katero je potekalo v prijateljskem duhu, so nam misli zahajale na uspeh našega domačega ansambla. Naša želja je bila, da bi se jim uspelo uvrstiti v nedeljski finale znanega festivala. Veliko uspehov v nadaljnje, pa jim je zaželela tudi skupina Ku Adn, ki so nam popestrili našo zmago in polepšali večer. Na njihov uspeh pa so jim zaigrali znano slovensko vižo Na Roblek. Ob odličnem vzdušju, ki so ga pripravili prijazni domačini, smo vse članice zaplesale, da bi proslavile s Tejo Pižent in Klaro Rosa, članici naše ekipe in hkrati del ansambla Šembidci, njihov premierni nastop na tako velikem glasbenem festivalu.

Ansamblu želimo v prihodnje še veliko uspehov in upamo, da bomo lahko še velikokrat zaplesale na njihove nove viže. Gasilkam pa želim, da bi zmago ponovile tudi naslednje leto.

Heidi Božič

Oglejte si tudi