Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Podnanoška gasilska mladina letovala v Izoli

Mladinska sekcija Prostovoljnega gasilskega društva Podnanos je prvič organizirala letovanje za aktivne mlade gasilce v Izoli, in sicer od četrtka 21., do nedelje, 24. avgusta 2014. Letovali smo v koči (v lasti Roda jadranskih stražarjev) na vzpetini nad Izolo, od kjer je čudovit razgled na morje in mesto.
Udeleženci letovanja smo kreativno izkoristili zadnje počitniške dni v morskem duhu, obogatenem z gasilskimi veščinami. Sončne dneve smo preživeli na plaži pri svetilniku. Vodja in pobudnik letovanja je bil Denis Bratož, ki je mentor članicam A, katere smo mu pomagale pri izpeljavi programa letovanja. Pri sami organizaciji so nam priskočili na pomoč še trije aktivni člani.

Prvi dan so otroci najbolj uživali v morju. Takoj so preverili, kakšna je temperatura vode - s skokom v morje. Dekleta so uživala v iskanju školjk pod morsko gladino. Na kopnem so bile školjke tudi zelo aktualne, saj so jih izvirno uporabile v igri. Najmlajši udeleženci pa so uživali v morju. V popoldanskih urah smo animatorji otroke učili tudi različnih veščin, npr. vezanje vozlov, kar so kasneje uporabili pri 'gasilskih' igrah. Pripravili smo jim tudi krajši kviz, kjer so mladi gasilci obnovili svoje znanje.

Kljub temu, da je bila deževna sobota, smo otrokom pripravili zelo pester program. Najprej so obiskali Gasilsko brigado v Kopru. Pod strokovnim vodstvom so se seznanili z delom poklicnih gasilcev. Nad obiskom Gasilske brigade so bili najbolj navdušeni fantje. Posebno pozornost so posvetili gasilski opremi. Čeprav so še osnovnošolci, je bilo opaziti, da bi želeli tako opremo tudi v domačem društvu. Isti dan so si otroci ogledali tudi Akvarij v Piranu, kjer so opazovali morske rastline in živali. Tudi popoldan so kreativno preživeli, saj so potekle različne miselne igre. Po večerji pa smo se vsi skupaj odpravili še na sprehod po mestu Izola.

Nedeljsko jutro je bilo obsijano s toplimi sončnimi žarki, zato smo se že dopoldan odpravili na obalo. Animatorji smo otrokom pripravili zanimivo igro, in sicer Lov na lisico, kjer so se izkazali, kako so spretni pri iskanju skritih 'zakladov'.

Vsi udeleženci  tabora, tako otroci kot tudi animatorji, se bi radi najprej toplo zahvalili gasilskemu društvu Podnanos in Občini Vipava, ki sta nam omogočila letovanje. Hvaležni smo tudi vsem sponzorjem, ki so nam pomagali, da smo v Izoli preživeli nepozabne dni.

Na doživetja s prijetnega letovanja bomo radi obujali spomine.

Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi