Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Pihalni orkester Vrhpolje piše novo poglavje

Pihalni orkester Vrhpolje, ki je lani praznoval deseto obletnico delovanja, je prav na dan mladosti, 25. maja 2013, obrnil nov list v svojem bogatem godbeniškem življenju.
Na 33. tekmovanju Zveze pihalnih godb Slovenije, ki je letos potekalo v Žalcu ob sodelovanju mednarodnih ocenjevalcev, je orkester za osvojenih 91,67 točk, več kot zasluženo prejel zlato priznanje s posebno pohvalo.

Za tekmovanje so se člani orkestra odločili po prigovarjanju novega dirigenta Matjaža Medena, ki je orkester prevzel letos januarja. Mladi in ambiciozni dirigent je v kratkih štirih mesecih uspel s trdim in profesionalnim delom iz godbenikov izvabiti dovolj precizno in dinamično izvedbo tekmovalnega programa in orkester popeljal do največjega uspeha v njegovi zgodovini.

Seveda noben uspeh ne pride sam od sebe. Za dosego boljših rezultatov je Pihalni orkester Vrhpolje v zadnjem letu načrtno izpopolnjeval svoje članstvo, v svoje vrste jim je poleg dirigenta Matjaža Medena uspelo zvabiti še odličnega tolkalista Uroša Nemaniča, ki je prevzel izvajanje godbeniške šole tolkal. Tolkalci so se pred nekaj dnevi že predstavili na samostojnem zaključnem koncertu v Vipavi in tako obogatili  nabor raznovrstnih dejavnosti celotnega kulturnega društva.

Prav zadnji dosežki pihalnega orkestra so dokaz, da so člani društva pod vodstvom predsednika Janeza Groznika na pravi poti ter da so bile izvedene spremembe nujne, saj so v društvu povzročile pravi razcvet različnih oblik glasbenega ustvarjanja. Ob uspešnem  in zlatem Pihalnem orkestru Vrhpolje, si svojo glasbeno pot pod okriljem društva tlakujejo tudi vedno bolj prepoznavni in na različnih veselicah nepogrešljivi trubači Dejga Dejga, tolkalisti in nekoliko bolj klasično naravnani Spet drugi.

kr

Oglejte si tudi