Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mladi gasilci na obisku v Vrhpolju

Zelo je pomembno, da mladino od otroških let dalje vključujemo v aktivnosti društva. Prav s tem namenom smo se mladi aktivni člani prostovoljnega gasilskega društva Podnanos odločili, da bomo letos ponovno organizirali gasilski krožek, kjer bodo otroci spoznavali življenje in delo prostovoljnega gasilca.
Gasilski krožek je namenjen osnovnošolskim otrokom do petega razreda. Mentorji krožka skrbimo za bogat in pester program. Otrokom želimo ponuditi koristno znanje za varnejše življenje in širjenje požarnovarnostne kulture. Naše druženje poteka ob sobotah, kjer povezujemo negasilske dejavnosti z gasilskimi, saj je naš namen, da skrbimo tudi za druženje in dobro počutje otrok.

Po Vipavski dolini je v soboto, 24. 10. 2015, potekalo tekmovanje z gasilskimi terenskimi vozili. Otroke, ki obiskujejo gasilski krožek, smo peljali v Vrhpolje pri Vipavi, kjer je potekala ena izmed točk. Gasilci so se preizkusili v svojih veščinah. Opazovali smo, kako poteka reševanje ponesrečenca v prometni nesreči. Poučili smo se, da je vedno potrebno poskrbeti najprej za svojo varnost, nato pa pomagamo ponesrečencu. Spremljali smo tudi, kako so nalogo izvedli naši člani iz Podnanosa, ki so se po terenu vozili z gasilskim vozilom Land rover defender za prevoz moštva. Ekipe, ki so se vozili z Mazdo (manjše gasilsko vozilo za gozdne požare), žal nismo videli. Otroci so bili navdušeni, ko so opazovali, kako so svojo nalogo izvedli člani naše ekipe.

V Vrhpolju so nas prijazno sprejeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Vrhpolje, ki so otrokom z veseljem razkazali njihovo gasilsko vozilo in garažo, kjer sta vozili spravljeni. Otroci so bili najbolj navdušeni, ko so se lahko pod strokovnim gasilskim nadzorom  spuščali po drogu. Živahnost otroške energije smo igrivo izkoristili tudi na igralih v bližini gasilskega doma.

Tekmovalci PGD Podnanos so se zelo dobro odrezali v vseh disciplinah, saj je ekipa, ki je tekmovala z gasilskim vozilom Land rover,osvojila prvo mesto, druga ekipa, ki je tekmovala z Mazdo, pa je osvojila drugo mesto. Obema ekipama čestitamo.

Animatorji krožka in otroci se za gostoljubje zahvaljujemo PGD Vrhpolje. Nikar pa ne moremo pozabiti tudi na pomoč domačega gasilskega društva.

Foto in tekst: Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi