Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Izbor za Vurberški festival v Podnanosu

Pred približno desetletjem in pol se je iz prijateljevanja med Turističnim društvom Podnanos in Turističnim društvom Vurberk rodilo tesnejše sodelovanje. Letos, 11. maja ob 15. uri bo v Podnanosu (pod šotorom na šolskem igrišču) potekal že 15. izbor za Vurberški festival domače glasbe.
Natopilo bo 18 ansamblov iz cele Slovenije, med katerimi je večina debitantov. Med pogoji za nastop je igranje na diatonično harmoniko ter dvo ali večglasno petje. Najboljši ansambli, ki jih bo strokovna komisija razglasila ob koncu prireditve v Podnanosu, se bodo uvrstili na 23. Vurberški festival, ki bo 21. junija potekal na štajerskem, v idilični okolici vurberškega gradu.

Rdeča nit letošnjega izbora v Podnanosu, ki ga bosta povezovala Ida Baš in Janez Toplak, bo velik dušni pastir in vsestranski učenjak Matija Vertovec. Letos namreč mineva 230 let od rojstva velikega rodoljuba in enega najpomembnejših slovenskih strokovnih piscev 19. stoletja. Vertovec, ki je Prešerna spodbudil k pisanju Zdravljice, je velik del svojega življenja služboval prav v Šentvidu, današnjem Podnanosu in kraju pustil poseben pečat.

Po tekmovalnem delu bo v Podnanosu zabava in ples z ansamblom Biseri, zmagovalci lanskega Vurberškega festivala.

TD Podnanos


 

Oglejte si tudi