Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Vipavska trgatev 2016

V Vipavi je že pripravljeno za letošnjo trgatev ali bandimo. V čast dobri letini, bo letos tradicionalno potekala prireditev Vipavska trgatev od petka, 9. do nedelje, 11. septembra 2016.

V petek 9. septembra bo v Vinoteki Vipava na Glavnem trgu 1 ob 18.00 uri potekala predstavitev najboljše ocenjenih vin in vin, ki bodo prejela listine odličnosti. Na Trgu Pavla Rušta pa bo nastopila dalmatinska klapa ISKON ter tudi domača tamburaška skupina.

V soboto, 10. septembra se bodo v dopoldanskem času zvrstile tekme v plezanju in balinanju, tradicionalno pa bo potekala tudi kolesarska dirka iz Vipave na Nanos. V popoldanskem času si boste lahko ogledali nogometno tekmo na stadionu, teniški turnir v kampu Tura ter košarkarski turnir trojk. Po 20. uri pa sledi čas za zabavo s skupinami Salbamoza, Zmelkoow, Dejga dejga in Pop design. Zabava do jutranjih ur z DJ Lovrom.

V nedeljo, 11. septembra vas vabimo k obisku kmečke tržnice, kjer boste lahko kupili številne domače dobrote Vipavske doline. Na glavnem trgu bo nastopila tudi plesna skupina Plesnega centra ADC, v Hiši sadeži družbe pa bodo organizirane tudi delavnice za otroke.

Naše najmlajše bo zgodaj popoldne razveselil Ribič Pepe, od 16. ure dalje pa boste lahko prisluhnili Špadnim Fantom, Pihalni godbi Vrhpolje in Modrijanom. V okviru nedeljskega programa bomo razglasili novo Vipavsko vinsko kraljico, protokolarno vino Občine Vipave, vipavskim vinarjem pa podelili listine odličnosti za najbolje ocenjena vina. V okviru prireditve bo od 17. ure dalje potekal tudi festival vin.

Ob 22. uri sledi ognjemet, zatem pa zabava naprej z Modrijani.

 

Vstop prost, lepo vabljeni na Vipavsko trgatev!

Info: 040 172 481 (Kristina)

Oglejte si tudi