Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Šembiška pomlad 2017

Turistično društvo Podnanos bo v sodelovanju s KS Podnanos in ostalimi društvi v kraju 5., 6. in 7. maja organiziralo tridnevno prireditev 'Šembiška pomlad'.

Uvod v tridnevno kulturno dogajanje bo v petek, 5. maja ob 20.00 uri z otvoritvijo razstave v dvorani Kulturnega doma v Podnanosu. Razstavljali bodo udeleženci »Šembiške ustvarjalnice«, ki poteka enkrat tedensko, od meseca oktobra do maja, učenke in učenci  osnovne šole Podnanos in pa posamezniki, ki so preko leta s svojimi ročnimi spretnostmi slikali, rezbarili, vezli, pletli, klekljali, izdelovali nakit ali kakor koli že ustvarjali. Razstava bo odprta do zaključka prireditev, to je 7. maja.

V soboto, 6. maja bomo pripravili pester celodnevni program:

- Skupinski vodeni ogledi Podnanosa – rojstnega kraja slovenske himne.

- Pohod » Med vinogradi« v sodelovanju z domačim Planinskim društvom. Pohod ne bo zahteven, primeren tudi za otroke, hoje bo za dobro uro. Med potjo bo postanek za okrepčilo.

- Ogled štirih odlomkov iz kultnega filma »Tistega lepega dne«, v izvedbi domače dramske skupine »Ga pihnemo«. Prizori bodo odigrani na avtentičnih lokacijah, kot takrat, pred 55- leti, kjer so bili posneti ključni kadri.

Degustacija vin domačih vinarjev v ambientu 'Zajčjega dvorca'.

Zaključek sobotnega dogajanja bo pod velikim šotorom , kjer bo zabava s plesom ob zvokih narodno zabavne glasbe.

V nedeljo, 7. maja bo pod velikim šotorom na šolskem igrišču v Podnanosu 'Izbor za vurberški festival 2017', letos že 18. po vrsti. Nastopilo bo 15 vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo ali več glasnim petjem, ki se bodo potegovali za nastop na 26. festivalu narodno zabavne glasbe Slovenije 'Vurberk 2017'. Pričetek izbora ob 17.00 uri.

Časovni okvir posameznih dogodkov bo sprotno objavljen na naši spletni strani

http://www.tic-podnanos.si, kjer bodo objavljene tudi ostale podrobnosti.

Oglejte si tudi