Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Prejemniki priznanj Naša Slovenija 2016

Gibanje za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine Kultura – Natura Slovenija bo 6. maja 2017, ob 10. uri, v kulturnem domu v Vipavi že sedmič zapored podelilo priznanja Naša Slovenija.

Častni pokrovitelj razpisa in podelitve priznanj Naša Slovenija 2016 je minister za kulturo RS Anton Peršak, gostiteljica svečane podelitve priznanj in kasnejšega srečanja gibanja Kultura – Natura Slovenija sta Občina Vipava in njen župan g. Ivan Princes, soorganizator pa Zavod za turizem TRG Vipava.
Odbor za izbor prejemnikov, ki ga je že tretje leto zapored vodila predsednica dr. Herta Maurer – Lausegger, koroška Slovenka,  je pregledal 17 predlogov, ki so na osnovi razpisa pravočasno prispeli na naslov gibanja. Vse prejemnike priznanj in obrazložitve si lahko ogledate na spletni strani: www.kultura-natura.si.
Na prireditvi bo nastopilo folklorno društvo Vipava ter mešani in fantovski zbor Škofijske gimnazije Vipava.

Priznanja Naša Slovenija so pozornost trajne umetniške vrednosti – to pot jih bo oblikovala keramičarka – lončarka Barba Štembergar Zupan, vodja Zavoda V-oglje.

Lepo vabljeni.

Kultura – Natura Slovenija

Oglejte si tudi