Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Predsednik Borut Pahor obiskal Univerzo v Novi Gorici

V petek, 6. decembra 2013, je rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik gostil predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Skupaj s prorektorjem prof. dr. Gvidom Bratino in županom Občine Vipava mag. Ivanom Princesom so ga v dopoldanskem času sprejeli v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
V začetku obiska je rektor Univerze predsednika RS povabil na ogled prostorov univerze v dvorcu Lanthieri ter mu predstavil aktivnosti Centra za raziskave vina in Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo. Med sprehodom po dvorcu iz 17. stoletja je predsednik izrazil veliko občudovanje nad celotno obnovo objekta.

V nadaljevanju obiska se je predsednik srečal tudi s študenti s Worcestrskega politehničnega inštituta iz ZDA, ki v Centru za biomedicinske znanosti in inženiring opravljajo sedemtedensko raziskovalno delo. Srečanje s študenti je potekalo v zelo sproščenem vzdušje, študentje pa so bili pred obiskom zelo vznemirjeni, saj v njihovi državi predsednika večina državljanov nikoli ne vidi v živo.

Rektor Univerze v Novi Gorici je ob koncu obiska dejal, da je za Univerzo v Novi Gorici vedno velika čast, da jo obišče predsednik države.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Oglejte si tudi