Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Podeljena priznanja Naša Slovenija

Gibanje za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine Kultura – Natura Slovenija je 6. maja 2017 v Vipavi že sedmič zapored podelilo priznanja Naša Slovenija.
Priznanja so prejeli: projekt Zbor zbirk – kulturna dediščina v zbirkah med Alpami in Krasom, družina Avsenik, snovateljica, pobudnica in urednica monumentalne zbirke slovenskih folklornih pripovedi GLASOVI dr. Marija Stanonik, oddaja RTV SLOVENIJA Slovenska zemlja v pesmi in besedi, Klemen Klinar za projekt hišnih imen Kako se pri vas reče?, Ribiški muzej tržaškega Primorja, arhitekt Stojan Lipolt, Dom Sodalitas Tinje in Anton Bedenčič, duhovnik s Tabra v občini Repentabor.

Kulturni program so oblikovali dijaki Škofijske gimnazije Vipava in Folklorno društvo Vipava. Po uradnem programu je sledilo druženje ob kozarčku županovega vina ter ostalih domačih dobrotah v prostorih dijaškega doma ŠGV. Za zaključek so si gostje pod vodstvom lokalnih turističnih vodnikov ogledali Vipavo, dvorec Lanthieri ter Kebetovo hišo.

Soorganizatorja dogodka Občina Vipava ter Zavod za turizem TRG Vipava se zahvaljujeta predsedniku gibanja Kultura Natura g. Slavku Mežku za prizadevanja za ohranjanje dediščine ter za to, da si je gibanje izbralo prav Vipavo za letošnjo podelitevpriznanj.

 

Zavod za turizem TRG Vipava, TIC Vipava

Oglejte si tudi