Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Obisk klap Ladesta in Fumari iz Lastovega

Dalmatinska glasba nam vedno seže do srca in nam polepša vsakdan. Ko se zaslišijo poznane melodije, jim marsikdo pritegne s svojim petjem ter se v spominu vrača v znane obmorske kraje.
V soboto, 8. aprila, so nam v Centru starejših Pristan lepe spomine obujali člani moške klape Fumari in ženske klape Ladesta iz Lastovega. Pevci in pevke so v sklopu gostovanja po Sloveniji in nastopa v Cankarjevem domu v Ljubljani, obiskali tudi Vipavo. Kot je povedal njihov vodja, gospod Janes Vlašić, je bil razlog za njegov ponoven obisk domačnost, sproščenost in dobra volja tako stanovalcev kot zaposlenih. Gospod Janes je v Centru starejših Pristan pred par leti namreč že predstavil svojo takratno zasedbo klape Kumpanji in klapo Vela Luka Proizd. Tudi tokrat je pevski nastop presegel pričakovanja vseh navzočih. Sproščenost pevcev in uglašenost glasov, ki je se je razlegala po avli centra je poskrbela za vrhunski nastop in hkrati za enkratno doživetje za vse stanovalce.

Po nastopu so jim v ušesih še dolgo odzvanjale poznane »Mirnospavaj«, »Anđele moj« in »Ruža moja«, nastopajoči pa so se poslovili z obljubo, da nas ob prihodnjem gostovanju ponovno obiščejo.
MH

Oglejte si tudi