Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nastop Sare Rustja Turniški na Zemonu

V nedeljo, 21. avgusta 2016 vas ob 20.00 uri vabimo na koncert Sare Rustja Turniški (klavir), ki bo v dvorcu Zemono. Posebna gostja bo Monika Fele (sopran), na dogodku se bo predstavil slikar Izidor Kunšič.

Pianistka Sara Rustja Turniški je svojo prvo glasbeno izobrazbo klavirja prejela v razredu gospe Vidojke Curk na glasbeni šoli v Ajdovščini, nato pa je bila sprejeta v razred nadarjenih mladih talentov ruskega profesorja prof. Sijavuša Gadžijeva. Študij je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Gadžijevu. Vzporedno je obiskovala klasično Škofijsk0 gimnazijo v Vipavi. Na obeh šolah je maturirala z odliko. Po srednji šoli je bila sprejeta v razred prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V njenem razredu je leta 2010 diplomirala z najvišjo oceno, podeljena pa ji je bila tudi nagrada Summa cum Laude za izjemne umetniške dosežke v času študija. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. Noelu Floresu na Dunaju in pri prof. Igorju Cognolatu v Trstu. Neizbrisen pečat je v njenem glasbenem ustvarjanju pustil tudi profesor Fabio Bidini z nemške Hochschule für Musik Hanns Eisler v Berlinu.
Prejela je izključno najvišje nagrade in zlate plakete na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Večkrat je snemala za Radio Slovenija, na Razpisu za snemanje posameznih del in projektov radia Koper je bila izbrana za studijsko snemanje na radiu Koper, zmagala je na tekmovanju Evropske fundacije YAMAHA in postala štipendistka Evropske fundacije YAMAHA, za izvedbo Ravelovega Koncerta za klavir in orkester v G - duru z Orkestrom Slovenske Filharmonije pa je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana.
V nedeljo, 21. avgusta 2016 vas ob 20.00 uri, bo nastopila na dvorcu Zemono.
Vstop prost, lepo vabljeni!

Oglejte si tudi