Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Izjemni poletni večeri

Za nami je dolgo vroče poletje, ki je bilo naklonjeno poletnim kulturnim večerom na prostem. V letošnjem poletju se je pod okriljem projekta Imago Sloveniae - Izvir voda in glas srca zvrstilo kar deset dogodkov. Poleg koncertov v Vipavi so se kulturni dogodki odvijali tudi v vaseh Vrhpolje, Goče, Podnanos, Slap in Lozice.
Poletje je, v sicer deževnem vremenu, odprla Pihalna godba Vrhpolje. Sledili so znameniti Tisti lepi dnevi v Podnanosu, ter komedija 'Vse o ženskah' TD Brce na Gočah. V začetku julija so na Trgu Pavla Rušta v Vipavi zaplesali Vipavski folkloristi z gosti folkloristi iz Cerkelj na Gorenjskem.

 

Poletni večeri so se nadaljevali na Slapu, kjer je zapel Lovski pevski zbor Zlatorog, sledila je gledališka predstava 'Čudna bolezen' Prosvetnega društva Štandrež.

Poletje je prehajalo v vrhunec, ko se je v Vipavi razlegel glas Julije Kramar. Sledil je koncert izjemnih šansonov z vrhunsko Alenko Vidrih in glasbeniki Markom Turšičem na kontrabasu, Mirjem Jeršičem na harmoniki, Maticem Kotnikom na kitari in Ladom Jakšo na saksofonu in klavirju.

 

Na Lozicah so na koncertu 'Poti ljubezni' najlepše ljubezenske arije in samospeve predstavili glasbeniki, pevki Barbara Camille Tanze in Rebeka Hren Dragolič ter Vladimir Mlinarić na klavirju.

 

Vipavski tamburaši so prvi septembrski večer polepšali s skladbami Vinka Vodopivca z dramskim igralcem Tadejem Piškom in z zimzelenimi melodijami, ki sta jih zapela Gašper Mihelič in Uršula Jašovec.

 

Zaključek poletnih kulturnih večerov Imago Sloveniae je sovpadel z začetkom Vipavske trgatve in koncertom klape Kampanel.

 

Pestre poletne kulturne dogodke v okviru Imago Sloveniae omogoča Občina Vipava, koordinacija celotnega programa pa je bila letos v rokah TRG - a Vipava.

 

Tekst in foto Urška Grmek, TRG Vipava

Oglejte si tudi