Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Expo Milano – priložnost, ki je ne gre zamuditi

Destinacija SMARAGDNA POT, ki združuje 13 občin Goriške regije, se bo na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 predstavila v času med 16. in 31. majem.

Razstava, ki je za regijo in celotno državo strateškega pomena, je prvič v zgodovini lokacijsko tako blizu Slovenije. Globalni dogodek je ključnega pomena za slovenski turizem, saj v slovenskem paviljonu pričakujejo 10.000-20.000 obiskovalcev dnevno. Razstava ima tudi pomembne gospodarske razsežnosti, saj je sosednja Italija njena druga najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica. Nosilec predstavitve Slovenije na EXPO Milano je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija. Na razstavi se bo predstavilo kar 142 držav. Osrednja tema je hrana s sloganom »Hrana za planet, energija za življenje«.

Doživetje Smaragdne poti je doživetje čiste energije v deželi, kjer »življenje teče v barvah«.Smaragdna pot bo na EXPO MILANO predstavljena z mavrico barv - smaragdna, rdeča, modra, rumena in zelena, ki označujejo značilnosti vseh pod-destinacij: Dolina Soče, Nova Gorica, Idrija in Cerkno, Brda, Vipavska dolina.

V okviru slovenskega paviljona se bodo na zunanjem odru odvijali kuharski nastopi in energični koktajl spektakel v barvah Smaragdne poti. Priznani kuharski šefi bodo svetu predstavili tipične regijske jedi. Obiskovalcu bomo preko fotografij, mobilne aplikacije in drugih promocijskihmaterialov pričarali lepote naše Smaragdne dežele.

Obiščite slovenski paviljon v drugi polovici maja, da bomo svetu pričarali čarobnost in neizmerno energijo, ki jo imamo v sebi!

TIC Vipava

Oglejte si tudi