Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Rekordno število obiskovalcev v Vipavi

V Turistično informacijskem centru Vipava redno spremljamo prihode domačih in tujih turistov, ki obiščejo naše kraje. Od kar deluje turistična pisarna znotraj Centra za razvoj podeželja TRG Vipava, beležimo letos rekordni obisk.
Do konca meseca oktobra nas je obiskalo že 8.185 obiskovalcev, kar je za več kot 2.000 obiskovalcev več kot v lanskem enakem obdobju. Povečalo se je število domačih in tujih skupin, ki si z zanimanjem ogledajo lepote vipavskega podeželja in mesta Vipava, med katere spada tudi prenovljena Lanthierijeva graščina. Do konca meseca oktobra si je dvorec ogledalo že 2.400 obiskovalcev.

Zabeležili pa smo tudi rekorden obisk tujih obiskovalcev, kar pripisujemo predvsem uspešnim promocijskim nastopom na mednarodnih sejmih na Nizozemskem, v Belgiji, Avstriji, Italiji. V letošnjem letu smo gostili tudi številne tuje novinarje, ki so v svojih reportažah in člankih opevali Vipavsko dolino.

Povečanemu obisku se je posledično povečala tudi prodaja vina v Vinoteki Vipava, saj smo že do konca meseca septembra presegli prodano količino lanskega leta.

Tudi v prihodnjem letu v Turistično informacijskem centru Vipavo imamo velike načrte. Že v začetku meseca januarja bomo turistično ponudbo Občine Vipava predstavili na sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem. Istočasno se bomo skupaj z Brdi in Novo Gorico predstavljali na sejmu Ferienmesse na Dunaju. Le dober teden za tem bomo skupaj s kolegicami iz TIC Ajdovščina nastopili tudi na sejmu Ferienmesse v Linzu.

Zimske sejemske nastope bomo zaključili na sejmu Expomego v Gorici, kamor lepo vabimo tudi vas.

MH, TIC Vipava

Oglejte si tudi