Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Dan za sodelovanje v Ložah

Dan za spremembe je vseslovenska akcija, ki se izvaja pod okriljem Slovenske filantropije. Podnaslov letošnjega Dneva za spremembe je bil Dan za sodelovanje. Po vsej Sloveniji so bili organizirani dogodki z namenom spodbujanja prostovoljstva in širjenja pozitivnih sprememb.

V soboto 8. aprila se je odvijal že 8. dan za spremembe, v katerem smo sodelovali tudi v Ložah pod okriljem Slovenske filantropije skupaj z Ljudsko univerzo iz Ajdovščine in Komunalo Ajdovščina. Sobotni dan je bil s soncem obsijan. Tako se  je vseslovenski akciji pridružilo več kot 40 prostovoljcev. Med njimi veliko otrok, staršev in starih staršev , ki smo pokazali dobro voljo za čisto in urejeno vas ter njeno okolico. Zbrane odpadke smo odpeljali na zbirno mesto v zato namenjene kontejnerje, katere je postavila komunala in jih  tudi odpeljala. Po končani akciji je sledilo druženje pred staro šolo v senci mogočne lipe ob odlični pogostitvi , ki jo je pripravil Aljoša Jeranče. V KS Lože vključujemo medgeneracijska druženja in  prostovoljce spodbujamo k aktivnostim za vse generacije.

»Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti, s sodelovanjem« in »Bodi sprememba, ki jo želiš videti na svetu« ( Mahatma Gandi )

Melita Dolenc

Oglejte si tudi