Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Zlato za pomlajene Tamburjaše

V soboto, 5. aprila 2014, je v Bohinjski Bistrici potekalo 34. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije. Srečanje je potekalo pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in je imelo tekmovalni značaj.

V tekmovalnem delu je sodelovalo 10 orkestrov. Glasbeno društvo Tamburjaši, ki letos obeležuje že šesto obletnico delovanja, se je pod vodstvom mag. Vlaste Lokar Lavrenčič, tekmovanja prvič udeležilo s svojo celotno zasedbo. Orkestru se je tokrat pridružilo še deset mlajših članov. Na tekmovanju so bili tako skupina z najnižjo povprečno starostjo glasbenikov (16 let). Nizu svojih zavidljivih uspehov iz prejšnjih let so dodali še enega, saj so na tekmovanju dosegli 92,7 točk in osvojili zlato priznanje.

Poleg zlatega priznanja jim je strokovna žirija podelila še posebno nagrado za izvedbo skladbe Burja, avtorja Vladimirja Horvata, napisane prav za Tamburjaše. Z izvedbo skladbe, ki spada v nabor sodobnih skladb za tamburaške orkestre, so mladi glasbeniki pokazali svojo zrelost, predanost glasbi in ustvarili celovit umetniški vtis.

Za večji del orkestra je bilo tekmovanje ognjeni krst, njihov uspeh pa odraz trdega dela in vere v njihove sposobnosti s strani umetniške vodje mag. Vlaste Lokar Lavrenčič.

Željni novih izzivov, se konec aprila podajajo na turnejo po Franciji.

Eva Krapež, foto Robert Ferjančič

Oglejte si tudi