Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Pihalni orkester vrhpolje navdušil z Galom in Severo Gjurin

Za letošnji tradicionalni božično-novoletni koncert so člani Pihalnega orkestra Vrhpolje združili moči s priznanima slovenskima pevcema Galom in Severo Gjurin ter skupaj poskrbeli za nepozaben večer.
Mladi glasbeniki Pihalnega orkestra Vrhpolje so tudi letos pod taktirko dirigenta Matjaža Medena organizirali božično-novoletni koncert, ki se je odvijal v soboto, 19. decembra 2015, v športni dvorani Škofijske gimnazije v Vipavi. Program so začeli z nežno balado Yorkshire Ballad, nadaljevali z melodijami iz muzikla Elisabeth in za domačo publiko premierno odigrali Alvamar Overture. To skladbo so si izbrali za tekmovanje Zveze slovenskih godb v tretji težavnostni kategoriji, ki bo potekalo maja letos.

Posebna gosta večera pa sta bila znana slovenska glasbenika Gal in Severa Gjurin, ki sta bila zelo navdušena nad kakvostjo orkestra. Najprej sta se publiki predstavila v akustični luči, kasneje pa sta v sodelovanju z orkestrom izvedla njune najbolj odmevne komade Duša in telo, Kaj vse bi dal in Kakor da se nič ni zgodilo. Sledila je impro skladba Tanzania, v kateri so poleg nastopajočih s petjem in ploskanjem sodelovali tudi obiskovalci koncerta. Po nagovoru predsednika društva, Janeza Groznika, in podelitvi nageljčkov štirim novim članom orkestra je šeststoglava množica lahko prisluhnila venčku božičnih pesmi.

Pihalni orkester Vrhpolje, ki je lani skupaj z Vinarskim društvom Vrhpolje in Krajevno skupnostjo Vrhpolje prvič organiziral Festival vina in godb, je koncert ob bučnem aplavzu zaključil s tradicionalnim Radetzkyim Marschem ter koračnico San Carlo.

Po uspešnem koncertu v Vipavi je takoj naslednji dan sledila še ponovitev v Plačah, kjer se je orkestru kot presenečenje spet pridružil Gal Gjurin. Za ponovitev koncerta gre posebna zahvala županu Občine Ajdovščina Tadeju Beočaninu in vsem vaščanom Plač za čudovit sprejem.
JG

Oglejte si tudi