Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Pihalni orkester Vrhpolje navdušil s filmsko glasbo

Za letošnji tradicionalni božično-novoletni koncert so člani Pihalnega orkestra Vrhpolje združili moči s priznanim slovenskim kantavtorjem Adijem Smolarjem in skupaj poskrbeli za nepozaben večer.
Božični in novoletni prazniki so priložnost, da se za kratek čas umaknemo v zasebnost ter pozabimo na manj prijetne skrbi in težave, s katerimi se moramo vse pogosteje soočati in spopadati v našem vsakdanjiku. Je pa to tudi čas za oceno in presojo vsega doseženega v preteklem letu.

Mladi glasbeniki Pihalnega orkestra Vrhpolje so tudi letos pod taktirko dirigenta Matjaža Medena organizirali božično-novoletni koncert, ki se je odvijal v soboto, 20. decembra 2014, v športni dvorani Škofijske gimnazije v Vipavi. Program so začeli z Lux Aurumque (Luč in zlato) in z melodijami iz filmov Gospodar prstanov, Most čez reko Kwai in Zvezdne steze ogreli občinstvo za prihod Adija Smolarja. S svojimi uspešnicami je dodatno spodbudil šeststoglavo množico k smehu, ploskanju in prepevanju. V drugem delu koncerta je orkester z izvajanjem glasbe in animacijo filma, ki sta jo pripravila Jan in Danijel Skočaj, popeljal dvorano dobrih sto let nazaj, ko se je na svoji plovbi iz Evrope v Ameriko potopila vsem poznana ladja Titanik. Zatem je predsednik KD Pihalne godbe Vrhpolje, Vipava Janez Groznik v svojem govoru povedal:»Zahvaljujem se našemu dirigentu, ki nad nami nikoli ne obupa in nas s svojo predanostjo in optimizmom vodi od koncerta do koncerta. Hvala tudi vsem godbenicam in godbenikom, ki svoj prosti čas nesebično razdajajo naši godbi. Letos imamo veliko razlogov za veselje, saj nam je uspelo vzpostaviti godbeniško šolo, kijo obiskuje 15 mladih ljubiteljev godbeništva. Delo z mladimi je temelj, na katerem gradimo in ki nam zagotavlja kakovostno delo tudi v prihodnosti.« Sledile so še znane melodije iz filmov Sam doma, Polarni vlak, Predbožična mora, Kekec, Bratovščina sinjega galeba in Sreča na vrvici.

Pihalni orkester Vrhpolje, ki se je v letošnjem letu udeležil mednarodnega tekmovanja v Rivi del Garda in v hudi konkurenci zasedel peto mesto v svoji kategoriji, je koncert ob bučnem aplavzu zaključil s tremi dodatki, in sicer s tradicionalnim Radetzkyim maršem ter koračnicama San Carlo in Kranjsko dekle.

jg, foto Jurij Lavrenčič

Oglejte si tudi