Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Projekt zaposlitev oseb s posebnimi potrebami

EU ugotavlja, da so nekatere ciljne skupine bolj diskriminirane na področju zaposlovanja ter izobraževanja. Mednje spadajo tudi osebe s posebnimi potrebami. V ta namen je v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (Cirius) z letošnjim šolskim letom stekel projekt dodatnega usposabljenja odraslih.
Njegov namen je pridobivanje dodatnih znanj in spretnosti za zaposlitev oseb s posebnimi potrebami. Omogočil bo njihovo aktivno vključevanje v širše socialno oz. delovno okolje in polnopravno življenje ter uresničevanje njihovih interesnih področji. Trajal bo od začetka letošnjega šolskega leto vse do leta 2015. Vanj bo vključenih 23 učencev, potekal bo v obliki desetih delavnic.Projekt delno financira Evropska unija ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

V okviru uradnega začetka je bila v Obrtnem domu v Ajdovščini 28. novembra 2013 organizirana uvodna konferenca. Zbrali so se predstavniki ministrstva, Območne obrtno – podjetniške zbornice Ajdovščina, starši sodelujočih učencev, delavci Ciriusa, ki sodelujejo v projektu, in učenci. Predstavilo se je šest delavnic, ki so že začele z delom: Teoretične vsebine, Samozagovorništvo, Pomoč pri samooskrbi s sadjem in zelenjavo, Gospodinjska opravila, Sodelovanje v obrtnih storitvah ter Informacijska in komunikacijska tehnologija.

Učenci so skupaj z mentorji na zanimiv in izviren način predstavili delo v posameznih delavnicah in povedali svoje vtise. Večer se je nadaljeval s pogostitvijo, ki so jo v celoti pripravili učenci skupaj z mentorji. Učenci so tudi pomagali pri strežbi.

Alenka Premrl Lemut

Oglejte si tudi