Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 27.04.2017

oblačno
Danes bo oblačno in čez dan deževno. Najmanj dežja bo na vzhodu ob meji s Hrvaško, kjer bo začelo močneje deževati šele zvečer ali ponoči. Jugozahodni veter bo nekoliko oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v jugovzhodnih krajih do 21 stopinj C.
14°C | 16°C
petek, 28.04.2017
13°C | 18°C
sobota, 29.04.2017
8°C | 19°C
nedelja, 30.04.2017
3°C | 19°C
ponedeljek, 01.05.2017
6°C | 19°C
Opozorila
Četrtek, 27.4.2017 ob 8h
Do petka dopoldne bo padla večja količina dežja. Zato bodo v četrtek močneje narasli vodotoki v zahodni in južni ter deloma v severni Sloveniji, v noči na petek in v petek dopoldne pa tudi drugod. Danes zvečer bo povišano tudi plimovanje morja.
14°C
16°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Evropski projekti

Makedonska sladica pri predmetu Načini ......


OSNOVNA ŠOLA, PROSTOVOLJSTVO, EVROPSKI PROJEKTI

| |
24.03.2014      14:13
A A

Makedonska sladica pri predmetu Načini prehranjevanja


V četrtek, 20. marca 2014, sem bil povabljen, da postanem del razreda pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja na OŠ Draga Bajca Vipava. Dobil sem priložnost, da v tem razredu predstavim makedonsko kulturo, tradicijo in makedonsko kuhinjo.


Deli:

Učna ura se je začela zelo dobro, kajti otroci so pokazali odlično poznavanje ne le slovenske hrane, temveč tudi regionalne, poznali pa so celo makedonski način življenja in tradicijo.

V razredu smo se najprej naučili, kakšne so prehranjevalne navade Makedoncev in Slovencev, zakaj in kako uporabljati nekatere posebne sestavine ter poudarili pomen zdrave prehrane. Med predstavitvijo in izdelavo specialitete dneva pa smo se spoznali med seboj, se učili drug od drugega in ugotovili, da imamo veliko skupnih sestavin, z različni imeni, ki jih uporabljamo v različnih receptih.

Za mlade kuharje sem pripravil makedonsko sladico z imenom 'Oblandi', ki je enostavna za pripravo, otroci pa jo imajo radi.

Moje delo je bilo lažje, ker sem imel veliko pomoči - učenci so bili zelo aktivni in so pokazali veliko zanimanja za kuhanje, tako da sem na koncu samo še nadziral delo. Da smo pripravili dobro sladico, pove že podatek, da smo vse pojedli v petih minutah.

Ta dogodek je bil zame odlična izkušnja, ker sem se veliko naučil tudi o slovenski tradiciji in kuhinji, pa tudi o novih načinih poučevanja in vodenja razreda. Navdušilo me je znanje, potrpežljivost ter delavnost učencev na tej šoli.

Upam, da bom imel še priložnost sodelovati z otroki in šolami, da razvijemo nove ideje in nove načina učenja in dela v istem času.

MDPM Ajdovščina, EVS prostovoljec Aleksandar Blaževski




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vipava!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!