Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Za uvod visok poraz domačinov

Pričela se je nova sezona tekmovanja v drugoligaški konkurenci. V uvodu jesenskega dela 2. slovenske nogometne lige se je domači NK Farmtech Veržej pomeril z lanskoletnim prvoligašem Krko iz Novega mesta. Gostje so v Veržej prišli z jasnim ciljem, osvojitvijo vseh treh točk, domači pa so želeli letošnjo sezono pričeti z zmago pred svojimi gledalci. Ekipi sta v primerjavi z lansko sezono precej sprejemjeni, tako je gostujoči trener Iztok Kapušin v prvi enajsterici ponudil priložnost kar šestim novincem, domači trener Gabor pa je v začetno postavo uvrstil štiri nove igralce. Gostje so v prvih 20 mnutah pritiskali na domača vrata, a jim tega ni uspelo kronati z zadetkom, domača obramba je zdržala vse napade gostov. Veržejci so do svojih dveh priložnosti prišli v drugem delu prvega polčasa, toda oba vratarja Barukčić in Andrejč sta prvih 45 minut svoji mreži ohranila nedotaknjeni. Drugi polčas je postregel še bojšo igro gostov, ki so že do 60. minute razblinili vse dvome o zmagovalcu. Najprej je v 54. minuti Karlo Ivančič načel mrežo vratarja Andrejča, po tem golu pa smo videli razpad sistema v domačih vrstah, v razmaku štirih minut so nogometaši Krke zadeli še dvakrat in v pičlih petih minutah odločili zmagovalca. Strelca sta bila Jan Novak in Matej Potokar.  Pred zaključkom srečanja je piko na i postavil še Matej Trščinar.


FARMTECH VERŽEJ 0:4 KRKA
Ivančić 55., Novak 58., Potokar 61., Trščinar 86.

Veržej: Andrejč, Polajžer, Vindiš, Vok, Trstenjak, Lah (od 89. Jerič), Petek, Cvrtila (od 72. Fišer), Čuk (od 79. Mörec), Ilič in Aleksandrov.

Krka: Barukčič, Vukadin, Cerovec, Brekalo (od 72. Gliha), Mojstrovič, Novak (od 85. Dedič), Kostanjšek, Tijanič, Puklin, Potokar (od 76. Trčinar) in Ivančić.

Glavni sodnik: Vojko Goričan.


Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na spletnih straneh www.pomurec.com oziroma tukaj: http://www.pomurec.com/vsebina/39261/FOTO__Verzej_za_uvod_nemocen_proti_Krki


Oglejte si tudi