Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Adventni čas v Bunčanih

V Bunčanih tudi letos središče ob kapeli krasi adventni venec

Prišli smo v najlepši čas leta. December. Adventni čas. Čas, ko so naše misli usmerjene v preteklost in v prihodnost. V tem času se ustavimo in spomnimo preteklih dogodkov, dobrih in tudi tistih slabih. Namreč, življenje je spremenljiv niz lepih in manj lepih trenutkov. Ti pa ne bi bili toliko bolj veseli ali manj žalostni, če jih ne bi imeli s kom deliti. Zato je adventni čas, čas hvaležnosti za ljudi, ki so ob nami, ko jih najbolj potrebujemo, in za vse tiste lepe trenutke, ki nam polepšajo življenje. Advent nam s svojo toplino napoveduje božič in novoletne praznike. Praznike novih pričakovanj, upanja in veselja. In tako je tudi v Bunčanih.

Priprava na advent v Bunčanih

Vaščani Bunčan se zavedajo pomembnosti adventnega časa in čarobnosti, ki jih ta prinaša. Priprave na božič in novoletne praznike so stekle tudi v Bunčanih. Na lanskoletni predlog Anice Osterc, da se pred vaško kapelo splete in postavi adventni venec, so se vaščani Bunčan odločili, da adventni venec polepšajo in nadgradijo. Tako je Slavko Ivančič zavaril ogrodje, na katerega so spletli venec, ki ga krasijo lepe štiri adventne svečke. Smrekove veje je darovala družina Presler Horvat, smreko pa družina Mlinarič. Za topel čaj, kuhano vino in tople kruhke je s svojo toplino poskrbela Mira Vrabl.

Tako kot lansko leto, je tudi letos aktivnosti v središču vasi ob postavitvi venca privabilo veliko vaščanov. Vsi so bili mnenja, da pletenje adventnega venca mora postati tradicija, ki se bo prenašala iz roda v rod. Druženje ob adventnem vencu nas je opomnila kako pomembne so vrednote hvaležnosti in pristnih odnosov.

 

Dominik Štrakl

Oglejte si tudi