Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
PON.
12°C
1°C
Oceni objavo

Zapis s 13. redne seje Občinskega sveta Občine Veržej

Zadnji dan letošnjega novembra je potekala 13. redna seja občinskega sveta Občine Veržej.  Aljoša Leštan, predstavnik Komunalno-stanovanjskega podjetja Ljutomer, d.o.o., je predstavil Program zbiranja komunalnih odpadkov v občini Veržej za leto 2017.  Predstavil je vse načine zbiranja komunalnih odpadkov, območja izvajanja javne službe ter vrste odpadkov, pogoje in načine zagotavljanja njihovega prevzemanja in koledarje zbiranja komunalnih odpadkov, zbiranja papirja, kartona, steklene embalaže in oddanih sveč in koledar akcije zbiranja nevarnih odpadkov. Na področju ravnanja z odpadki letu 2017 ne bo prihajalo do sprememb.  

Osrednji del seje je bil v znamenju sprejetja Statuta Občine Veržej in Poslovnika Občinskega sveta Občine Veržej. Statut določa temeljna načela za organizacijo in delovanje občine, oblikovanje in pristojnosti občinskih organov, način sodelovanja občanov pri sprejemanju odločitev v občini in druga vprašanja skupnega pomena v občini, ki jih določa zakon. S poslovnikom Občinski svet Občine Veržej ureja svoje delo. Gre za tretjo večjo spremembo statuta in poslovnika od ustanovitve Občine Veržej, tudi tokrat pa je bil razlog spremembe številnih predpisov, ki se nanašajo na področja dela lokalne samouprave in ki imajo za posledico spremembo teh temeljnih občinskih aktov.

Zaradi sprememb v prihodkih in odhodkih proračuna v letošnjem letu je Občina Veržej pristopila k sprejetju rebalansa proračuna. Z novo ocenjenimi proračunskimi prihodki 1.275.843,65 EUR bo tako prišlo do večje realizacije odhodkov. Sprememba v prihodkih in odhodkih nastaja zaradi tega, ker v času priprave proračuna s strani vodilne občine pri investiciji Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem C, ni bilo konkretnejših finančnih podatkov.

Peter Jerič, predsednik Nadzornega odbora Občine Veržej je predstavil poročilo o pregledu delov zaključnega računa proračuna Občine Veržej za leto 2015. Nadzorni odbor je podrobneje pregledal porabo sredstev Turističnega društva Banovci, knjiženje in porabo na kontu Drugi operativni odhodki, subvencioniranje stanarin in regresiranje oskrbe v domovih. Nepravilnosti pri tem ni ugotovil.

Občinski svet Občine Veržej bo do konca tega koledarskega leta opravil še eno sejo.

Oglejte si tudi