Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Dekanijsko srečanje družin

V nedeljo, 31. maja je bilo na Poljani nad Križami srečanj družin celotne dekanije Tržič.
Dekanija Tržič vsako leto organizira v pomladanskem času srečanje družin. Srečanje ni namenjeno le družinam z majhnimi otroki, temveč tudi starejšim družinam, v katerih so otroci že zdavnaj zapustii svoja gnezda.

Letos je srečanje potekalo na Poljani nad Križami, na prizorišču, ki je vsem poznano kot lokacija prvomajskega kresovanja. Izbira lokacije se je izkazala za zelo dobro in ko je že kazalo, da bo nedelja v celoti deževna, nas je še presenetilo in hkrati razveselilo toplo popoldansko  sonce, ki je pokukalo izza oblakov. Če temu dodamo še podatek, da je večina župnij iz dekanije Tržič na srečanju imela svojega predstavnika , so bili izpolnjeni vsi pogoji za kakovostno preživeto nedeljsko popoldne.

Na začetku smo se vsi skupaj zbrali pri šmarnični pobožnosto, nato pa smo se razdelili po starosti v dve skupini. Otroci so imeli skupaj z oratorijskimi animatorji voden program  v gozdu, odrasli pa smo prisluhnili pričevanju dveh zakonskih parov  Marjane in Boštjana iz Vrhnike  ter Mirjam in Tona s Planine pri Rakeku.

Po koncu duhovnega dela so se generacije ponovno zbrale ob ognju, kjer smo si pekli malico. Dobre gospodinje pa so s svojimi sladicami poskrbele, da nismo ostali le pri hrenovkah in kruhu. Popoldanska malica se je tako razvila v prijetno medgeneracijsko druženje, čemur so sledile še družabne igre na travniku.

Polni lepih vtisov smo se razšli z obljubo, da se naslednje leto spet srečamo. 

Oglejte si tudi