Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Tržič še bolj približan turistom

Turizem je resna gospodarska panoga in ena od mnogih, na katere stavimo tudi v Občini Tržič. Prvi podatki o obiskanosti turističnih znamenitosti in zanimivosti v občini so razveseljivi, z novim pristopom, atraktivnim promocijskim materialom in številnimi dogodki, pa želimo obiskovalce obdržati v kraju dlje kot le nekaj dnevnih ur.
Ena izmed aktivnosti, ki jih na Občini Tržič vodimo na področju turizma, je pilotna postavitev »info točke« na Ljubelju. Tako turiste že na mejnem platoju Ljubelj seznanimo s turistično ponudbo in znamenitostmi Tržiča. Obiskovalci so novost sprejeli z navdušenjem, saj je info točko že v prvih dveh vikendih obiskalo več kot sto ljudi. Lokalni vodnik, ki dobro pozna zanimivosti in znamenitosti destinacije pravi, da turisti največ povprašujejo po različnih kartah, predvsem kolesarskih in pohodniških, veliko zanimanja je za Dovžanovo sotesko, navdušeni so nad novim image katalogom, ki ga je Občina Tržič izdala letos pomladi. Info točka na Ljubelju bo do konca avgusta odprta od četrtka do nedelje, od 14. do 19. ure.

Obiskovalce Tržiča od letošnjega poletja na naravne in kulturne znamenitosti opozarjamo že ob vpadnici v mesto in v samem mestu, kjer so nameščena nova občinska jumbo plakatna mesta, namenjena promociji Tržiča kot destinacije. Turistom so na voljo image katalogi v nemškem, angleškem in slovenskem jeziku, v okviru Tržiških poletnih prireditev pod pokroviteljstvom Občine Tržič pa je pestra tudi ponudba kulturnih in glasbenih prireditev na različnih prireditvenih prostorih, od Tržiškega muzeja, mestnega jedra, Kulturnega centra in Amfiteatra Gorenjska plaža. 

»Zadovoljen sem z doseženim,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. »Polna Gorenjska plaža, obnovljen Paviljon NOB, obnovljena Restavracija Raj, številne ulice v mestnem jedru, zraven pa še čudovito podeželje in naš gorski svet. Da bi bilo obiska še več, se letos na občini trudimo  z dodatnimi oglaševalskimi mesti za promocijo turizma, na pravkar končanem razpisu je bilo kar nekaj turističnih ponudnikov uspešnih in med njih smo razdelili več kot 50 tisoč evrov. Čudovite so razstave v Tržiškem muzeju, Paviljonu NOB in Galeriji Atrij, imamo promocijski material, potrebujemo pa  še konkretne turistične produkte in posameznike. Take, ki so se zdaj končno našli za prenovljeno Gostišče Sluga, kjer bodo nastale dodatne turistične kapacitete, ki bodo povečale nočitve, potrošnjo in odprle tudi kakšno delovno mesto v Tržiču.« 

 

V mesecu juniju se je  v TPIC Tržič, ki je odprt po poletnem delovnem času, med tednom do 18. ure, ob sobotah pa med 9. in 13. uro, oglasilo več kot dvesto domačih in tujih gostov. Ti prihajajo iz različnih koncev Evrope, pa tudi iz Japonske, Indije in Colorada. Razstavno-izobraževalno središče (RIS) Dolina, ki je ob lepem vremenu odprto ob sobotah in nedeljah od 11. do 18. ure, je v juniju obiskalo petdeset turistov, po tržiških znamenitostih (Dovžanova soteska, Mauthausen, mestno jedro, Šentanski rudnik) pa je bilo prejšnji mesec več kot dvajset organiziranih vodenj. Zadovoljiv je obisk kopalcev na Gorenjski plaži, ki je v letošnji sezoni gostil že 8.000 obiskovalcev, organizirana bosta tudi dva kopalna tečaja, najbolj zgodnji kopalci pa uživajo v jutranji vodni aerobiki.

 

Jutri, v četrtek, 21. julija 2016, se v Tržiču ponovno odpirajo vrata Gostišča Sluga,  ki se nahaja pri vstopu v center mesta Tržič in ponuja odlično izhodišče za obisk turističnih znamenitosti in seveda pohodniških in kolesarskih poti v Tržiču in okolici. Hotel s štirimi zvezdicami ima lastno parkirišče, dostop za invalide, finsko savno in idilično vinsko klet za zaključene družbe. Sobe imajo zanimiva (tržiška) imena, ki poudarjajo lokacijo: Bornov tunel, Zavrovt, Dovžanova soteska, Mošenik … V hotelu lahko prespi 33 gostov in je zato velika pridobitev v turistični ponudbi Tržiča.

 

Oglejte si tudi