Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Na Gorenjski plaži pričakujemo deset tisočega obiskovalca

Minilo je mesec dni od odprtja Gorenjske plaže v Tržiču. Na mestu starega bazena, ki je polnih pet desetletij nudil poletno osvežitev, je v letošnjem letu zrasel objekt, ki vsem generacijam Tržičank in Tržičanov ter drugim obiskovalcem nudi koristno in zabavno preživljanje prostega časa.

          

Letošnje poletje kopalcem ni bilo najbolj naklonjeno, kljub temu pa je obisk več kot zadovoljiv. V nekaj sončnih dneh je plažo obiskalo več kot 8.000 obiskovalcev. Poleg domačinov so bili gostje na Gorenjski plaži tudi obiskovalci iz sosednjih občin in iz tujine, kar dokazuje, da objekt pridobiva pomembno turistično vlogo v            Občini Tržič. Vse več dogajanja je na odru amfiteatra, kjer bo še v tej jeseni dan Plesnega studia Špela, pred nami je 9. Vikend smeha v organizaciji Kulturnega društva Kruh Križe, na svoj račun pa bodo prišli tudi navijači tržiškega olimpijskega junaka Žana Koširja. Gostinski objekt pa na svojega gospodarja še čaka.  Po                  dejanjih in obisku ljudi smo prepričani, da so Gorenjsko plažo domačini vzeli za svojo, tako tisti, ki se kopajo v  bazenih, tisti, ki vse bolj izkoriščajo kulturni center ali pa samo mimoidoči, ki se ustavljajo na čudovitem vhodu v mesto jedro. To daje upanja, zadovoljstva in nove energije pred projekti, ki jih načrtujemo v bodoče“,  je v pričakovanju deset tisočega obiskovalca na Gorenjski plaži povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.        

Celotna izgradnja Gorenjske plaže (gradbeno-obrtniška dela z vsemi inštalacijami in opremo) je stala 3.427.611,27 EUR (z DDV), kar je  40.000 evrov manj od pogodbene vrednosti.    

   

Oglejte si tudi