Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ BO Z ENKRATNO DENARNO POMOČJO POMAGALA DELAVCEM PEKA Ob stečaju Peka bo 84 občanov brez redne zaposlitve, vsakemu po 250 evrov pomoči

Potem, ko se je župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic v petek dopoldne sestal z delavci Peka, predstavniki sindikata in Centra za socialno delo in se seznanil s stisko, v kateri so se znašli brezposelni delavci, sklicuje drugo korespondenčno sejo Občinskega sveta Občine Tržič.

Potekala bo od torka, 26. januarja od 10. ure do srede, 27. januarja od 18. ure po elektronski pošti. Na njej se bodo svetnice in svetniki odločali o županovem predlogu, da vsakemu izmed 84 občanov, ki izgubljajo službo v Peku in že od novembra lani niso prejeli plače, Občina Tržič preko Rdečega križa nakaže po 250 evrov enkratne denarne pomoči.

 

»Po žalostni in tragični zgodbi, ko je Peko  končal v stečaju, pogojev za nadaljevanje proizvodnje pa očitno ni, so se zaradi  neodgovornih lastnikov, upravnikov in nadzornikov v najtežji situaciji znašli prav naši zaposleni. Ljudje, ki so zgodbo te velike tovarne gradili desetletja, se odrekali svojemu deležu v lastniškem preoblikovanju, ostajali brez plač, puščali in popuščali, vztrajno pa delali, so sedaj največje žrtve te zgodbe. Kar 84 jih je iz naše občine. V nekaterih družinah tudi oba. Mož in žena. Doma pa otroci, gospodinjski stroški, stroški položnic,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki se ga je stiska ljudi močno dotaknila.

 

Župan je prepričan, da bodo svetnice in svetniki predlog podprli in s tem opravili človeško dolžnost, pomagali sočloveku v stiski. 

 

Oglejte si tudi