Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Mikro, malim in srednjim podjetjem Občina Tržič namenja več kot 150 tisočakov spodbude

Občina Tržič je marca letos objavila razpis o dodeljevanju spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva, ki je namenjen podjetjem s sedežem v občini Tržič. Lani, ko je bil razpis objavljen prvič, je nanj prispelo 27 vlog, letos precej več, 63.

Sredstva za izvedbo štirih ukrepov iz razpisa so znašala dobrih 150.000 eur. Gre za ukrepe »Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj«, za katerega je bilo odobrenih 99.135,05 eur desetim vlagateljem. Iz ukrepa »Spodbujanje odpiranja novih delovnih mest in samozaposlovanja« bo sofinanciranih 17 novih zaposlitev, v skupni višini 42.000 eur. Štiri vloge so bile odobrene za ukrep »Spodbujanje promocije in prodora na tuje trge«, v skupni višini 5.288,98 eur. Najmanj interesa pa je bilo tudi letos za »Spodbujanje sobodajalstva«, staj sta se prijavila le dva vlagatelja, enemu pa so bila odobrena sredstva v višini 4.338,24 eur. Da se je lahko odobrilo več vlog, se je zagotovilo dodatna sredstva, tako da skupna vrednost dodeljenih sredstev znaša 150.762,27 EUR.

“Navdušujoče je, da gospodarstvo pomoč občine sprejema z odprtimi rokami. Z različnimi programskimi sklopi se trudimo na eni strani izboljšati tako opremljenost kot tehnično inovativnost  naših podjetnikov in obrtnikov, na drugi strani pa stremimo k povečanju turističnih in nočitvenih kapacitet  ter promociji  na trgih širom po Sloveniji in tujini. Zanimanja za razpis je bilo veliko, sredstva so se razdelila med podjetnike in obrtnike, ki dobro poslujejo in znajo iz enega evra narediti dva,” pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. V izogib nepravilno izpolnjenim formularjem pri prijavi na razpis pa razmišlja, da bi v prihodnjem letu v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Tržič pripravili nekaj informativno-posvetovalnih ur za podjetnike, na katerih bodo dobili nova znanja s področja razpisne dokumentacije. Brez pravilne in popolne prijave bodo podjetniki namreč težko pridobili državna ali evropska sredstva, ki pa so danes za velik del gospodarstva nuja za preživetje.

Oglejte si tudi