Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

35 letnica MePZ Ignacij Hladnik

Vse skupaj se je začelo pred 35 leti. G. Vito Primožič je formiral mladinski pevski zbor, ki je zaradi njegovega strokovnega vodstva hitro napredoval.


Leta 2001 je vodstvo zbora prevzel g. Tomaž Meglič, ki je v njem že prej deloval, najprej kot pevec in kasneje kot organist in korepetitor.


V letih pod njegovim vodstvom je bilo prirejenih veliko koncertov, tudi izven meja domačega kraja. Dirigent je s svojo zborovsko ekipo popestril nastope z novim, vedno zanimivim in zahtevnejšim programom. Predstavljajo se s tematskimi koncerti, ki obsegajo zvrst klasične, filmske, ljudske in umetne  glasbe.

 

Leta 2008 je dirigent formiral  zelo uspešno vokalno  skupino Carniolica, ki pripravlja samostojne projekte. Istega leta se je tudi odločil, da se zbor preizkusi v dramskem ustvarjanju. Igra Luč božične noči je bila zelo lepo sprejeta. Ker pa je njihova prva ljubezen še vedno glasba, so v MePZ potrebovali kar pet let, da so se lotili spevoigre Dalmacija v Tržiču, katere idejni oče je bil ponovno Tomaž Meglič, ki je skupaj s članico zbora zadevo napisal in zrežiral. Predstava je bila dobesedno razprodana. Oder je pokrivalo kar 17 igralcev, kar je velik zalogaj tudi za profesionalna gledališča.


Zmogli so, ker so dobra ekipa, tim, ki diha za isto stvar. Dobili so dokončno potrditev, da so vsestranski umetniki. Tudi v kriznih časih so polni načrtov in entuziazma.

V začetku junija bodo to dokazali s koncertom Stabat Mater, ki bo premierno prvič izveden v Sloveniji.

Oglejte si tudi