Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
1°C
Oceni objavo

Pustni karneval 2017 v Tržiču

»Ali imate kaj za pusta hrusta?« Pustna nedelja je tradicionalno rezervirana za nekatere največje in najbolj tradicionalne karnevalske prireditve. Tudi v Tržiču bo tako

Pustno dogajanje se bo pričelo v petek, 24. februarja 2017, ko bomo v Kulturnem centru Tržič priredili kar dve gala prireditvi. Prva, za otroke, se bo pričela ob 17. uri, z izborom kraljice karnevala in prevzemom oblasti, program pa bodo popestrili gasilci PDG Tržič,  KUD Ampus, Plesni studio Špela, Plesni klub Tržič, Klovn Jaka in člani CIRKUSA ČUPAKABRA. Ob 19. uri ste vsi skupaj vabljeni, prav tako v Kulturni center, na ogled prave plesne zgodbe KUD Leyli, ki je osnovana na mitih o grofu Drakuli, ki segajo v čas Otomanskega cesarstva. Oba dogodka bosta  prava spektakla. Vstopnica za posamezni dogodek je 5 eur, ki jo lahko kupite v Mestni Kavarni Tržič ali TPIC Tržič.

V nedeljo ste vsi skupaj lepo vabljeni na Tržiški karneval, ki se bo pričel ob 15. uri z zborom mask pred Hipermarketom Tržič. Program bodo popestrili kurenti in Manca Špik, najbolj izvirne maske pa bodo tudi nagrajene (prijave skupinskih in posameznih mask zbiramo v Mestni kavarni). Dogajanje se bo zaključilo v sredo, 1. marca ob 17. uri s pokopom pusta na sv. Jožefu.

"Že sedaj lepo vabljeni, da se nam pridružite na najbolj norem, veselem in nepozabnem pustnem rajanju v Tržiču," sta v vabilo zapisali Polona Brodar in Maja Tekavec.  

 

 

Oglejte si tudi