Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ SPODBUJA KULTURNI UTRIP V MESTU IN V VASEH

Občina Tržič tudi v letošnjem letu podpira delovanje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti in za razliko od nekaterih drugih občin, ne zmanjšuje sredstev na račun kulture. V razpisu za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Tržič, je v občinskem proračunu za leto 2016 namenjenih 63.680,55 EUR, od tega za redno dejavnost 18.762,88, za izobraževanja 2.724,98, za projekte 21.502,98 ter obratovalne stroške 20.689,72.

V tržiški občini je v kulturo vključenih več kot 750 občank in občanov, društva ne beležijo večjih prostorskih problemov pri opravljanju svoje dejavnosti. Od lanske jeseni je prenovljena notranjost spomeniško zaščitenega objekta Paviljona NOB, v naslednjih mesecih Občina Tržič namerava urediti še okolico  paviljona in dotrajani plato pred objektom, z lastnikom objekta (KS Tržič-mesto) pa potekajo dogovori glede modela upravljanja. Lično podobo ima obnovljena dvorana na Balosu, ki jo s pridom uporabljajo tržiški folklorniki ter ostala kulturna društva ter Knjižnica dr. Toneta Pretnarja.

Sredstva za kulturne dejavnosti, ki so pod enakimi pogoji dostopna vsem, ki kandidirajo na javnem razpisu in sicer za glasbeno, folklorno, plesno, gledališko, literarno, likovno dejavnost, fotografsko, filmsko in video dejavnost, multimedijsko dejavnost, založniško dejavnost in druge vsebine s področja kulture, bodo razdeljena med 15 društev in Zvezo kulturnih organizacij Tržič, ki so se prijavila na razpis.

 

 

Oglejte si tudi