Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ NA GORENJSKI PLAŽI V NEDELJO GOSTI PREDIZBOR ZA NAJSTAREJŠI FESTIVAL DOMAČE GLASBE PRI NAS – PTUJSKI FESTIVAL

_

Festival narodno-zabavne glasbe na Ptuju je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji in zato enkratna priložnost za predstavitev mladih ansamblov in promocijo že uveljavljenih narodno-zabavnih skupin. Pri pripravi in izvedbi festivala ob družbi Radio Tednik Ptuj d. o. o. iz Ptuja sodelujejo agencija Geržina Videoton Maribor, RTV Slovenija regionalni center Maribor ter ZKP RTV Slovenija. Predizbor za Ptujski festival letos gosti Občina Tržič v sodelovanju z Agencijo Media butik, na novi Gorenjski plaži.

Za nastop na festivalu bodo ansambli sprejeti na osnovi odločitve strokovne komisije. Letos se je prijavilo 20 ansamblov, 16 jih ustreza razpisnim pogojem žirije in ti se bodo pomerili med seboj na javni avdiciji v nedeljo, 31. maja ob 15. uri, v amfiteatru Gorenjske plaže. Strokovna žirija bo izbrala ansamble, ki bodo nastopili 28. avgusta na Festivalu PTUJ 2015, obiskovalci, za katere je vstop prost, pa bodo z glasovanjem najbolj všečni skupini priskrbeli atraktiven pokal. Nastopilo bo 16 narodno-zabavnih ansamblov in sicer Veseli Dolenjci, Žargon, Popotniki, Amadeus, Azalea, Fantje izpod Lisce, KGB kvintet, ans. Jerneja Kolarja, Jug, Mladi godci, Mladika, Mladi upi, Pogled, Potep, Špica in Topliška pomlad. Vsak ansambel se bo predstavil z dvema novima skladbama.

 

Obiskovalcem se bodo na stojnicah predstavili ponudniki tržiških izdelkov in dobrot.

 

V primeru slabega vremena bo prireditev v Kulturnem centru Tržič. 

Oglejte si tudi