Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

NINA STRNAD Z IZJEMNO INTERPRETACIJO NAVDUŠILA OBČINSTVO V TRŽIČU

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju so prava poslastica za glasbene sladokusce. Zadnji julijski večer je v Pollakovem salonu nastopila mlada, izjemna pevka Nina Strnad, ki je s svojimi prevodi tujih pesmi znanih avtorjev, jazz standardi in večno lepimi slovenskimi popevkami ustvarila čarobno vzdušje. Najlepši inštrument, ki nam ga je dala mati narava, človeški glas, sta spremljala Marko Črnčec, eden najvidnejših pianistov mlajše generacije na slovenski jazz glasbeni sceni in Jaka Kopač, jazz saksofonist, ki je zaključil magistrski študij iz jazz saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Povsem spontano in nenapovedano se jim je pri zadnjih dveh pesmih pridružil izjemen plesalec Žigan Krajnčan, ki si je že priplesal prvo mesto v Evropi v poppingu.
Nina Strnad se je po končani srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk. Leta 2010 je zastopala Slovenijo v Evropskem jazz orkestru, 2 leti kasneje pa še na na olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu. Leta 2014 je na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt prejela prvo nagrado za najboljšo solistko, dober mesec za tem pa se je med pevci iz vsega sveta uvrstila med najboljših petnajst na ameriškem jazz tekmovanju Sarah Vaughan Competition.

Za konec leta napoveduje svojo prvo zgoščenko, s katero pa se že lahko pohvalijo njeni predhodniki na tržiškem odru, Nuška Drašček, Oto Pestner in Uroš Perič. Na vprašanje, v čem so drugačni od nje, je Nina odgovorila: »Ne bi rekla, da sem drugačna od njih. Vsak od nas stremi k temu, da je kot prvo zadovoljen sam s seboj na odru in da je z njim zadovoljna publika. Vsi izvajamo kvalitetno glasbo in vemo, kaj to kultura je. Rekla bi, da smo si precej podobni, edina stvar, ki je drugačna pri meni je ta, da sem se specializirala za jazz, da zraven sicer delam tudi slovensko popevko, pri drugih projektih pa, razen kot gostja, ne sodelujem. Tako da imam res strnjen repertoar. Da bi bila blazno veliko razlika med nami bi težko rekla, morda pa jo kdo drug prepozna.«

 

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju, ki potekajo v sklopu Tržiških poletnih prireditev pod pokroviteljstvom Občine Tržič,  se bodo zaključili v petek, 28. avgusta 2015, ob 20.30, ko bosta nastopila odlična pevka in umetniška vodja Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju Romana Krajnčan s svojimi najlepšimi Romančicami in Jure Ivanušič, ki zna svoj igralski in glasbeni nastop začiniti s pravo mero iskrivega humorja.


Vstopnice so že v predprodaji v TPIC Tržič in v Tržiškem muzeju.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528)

Umetniška vodja Glasbenih večerov: Romana Krajnčan (T 041 686 795)

 

Oglejte si tudi