Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Najboljši športnik Tržiča za leto 2015 je deskar Žan Košir.

V sredo, 23. marca sta Športna zveza Tržič in Občina Tržič razglasili najobetavnejše in najboljše športnike Tržiča za leto 2015, ter podelili priznanja športnikom, ki so v lanskem letu osvojili naslov državnega prvaka.
Poleg običajnih priznanj so na slavnostni prireditvi podelili še dve priznanji, ki dišita po bencinu. FIM rally je prestižno družabno srečanje s pestrim zabavno turističnim programom in združuje preko 1600 motoristov iz 24 držav. Med množico udeležencev je tudi Slovenska ekipa FIM RALLY-istov pod imenom AMD Tržič, AMZS SLO, ki je na prireditvi predstavila dva jubilanta, prejemnika posebnega mednarodnega častnega priznanja. Priznanje FIM RALLY/Master 40 Meritum, ki mu ga podeljuje mednarodna organizacija FIM je prejel Gabriel Smolej iz Leš pri Tržiču, priznanje Silver 10 Meritum FIM RALLY, za 10 udeležb pa je prejela  Janja Budič. 

Prejemniki malega športnega znaka so: 

Ajda Amon in Ajša Račič, članici Plesnega kluba Tržič. Ajda in Ajša sta zmagali na državnem prvenstvu v Rock&Rollu in sicer v kategoriji mini.

Matej Bök, v lanskem letu še učenec OŠ Križe. Na državnem atletskem prvenstvu za osnovne šole v Kopru je postal državni prvak v metu Vorteksa.

Urh Dragičevič je bil v lanskem letu še učenec OŠ Tržič. Na državnem prvenstvu osnovnih šol v streljanju s standardno zračno puško je zmagal in postal državni prvak.

 

Teja Gajski in Tej Štrukelj,  sta člana Plesnega kluba Tržič. Teja in Tej sta državna prvaka v Rock&Rollu in sicer v mladinski kategoriji.

Matic Hladnik, član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG, je državni prvak v nordijski kombinaciji v kategoriji dečki do 13 let.

Rok Kapel, član Hokejskega društva Jesenice, je z ekipo postal kadetski državni prvak. 

 

Matevž Malovrh, član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG je s  skoki v Kranju na 109 m skakalnici in tekom na Pokljuki postal mladinski državni prvak v nordijski kombinaciji v kategoriji do 16 let.

 

Urban Podrekar,  je član hokejskega kluba mlade kategorije Bled. Skupaj z ekipo je postal državni prvak v hokeju na ledu ter tudi In line hokeju v kategoriji U12.

 

Juš Sušnik, član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG je državni prvak v skokih v kategoriji dečkov do 13 let.

Maša Štucin in Laura Višnar, sta članici Športno kulturnega društva Plesnega studia Špela. Kot par sta v kategoriji mladincev postali državni prvakinji v HIP HOPU. 

Naja Zupan, članica Tekwon-do kluba iz Radovljice. Naja je v Celju na državnem prvenstvu panožne zveze v kategoriji do 45 kg postala državna prvakinja v borbah in forme - črni pas.

Ekipa Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG, je v sestavi Matic Hladnik, Juš Sušnik, Dan Belhar in Ožbe Zupan, postala ekipni državni prvak v smučarskih skokih v kategoriji do 13 let.

 

Mini formacija Plesnega kluba Tržič, za katero so tekmovale Ajda Amon, Ajša Račič, Tea Kovač in Iris Nučič. Dekleta so bile zmagovalne na državnem prvenstvu v Medvodah v kategoriji mini formacije.

 

Prejemnika velikega športnega znaka, ki ga prejmejo športniki za osvojitev naslova državnega prvaka v mladinskih in članskih kategorijah po svojem dopolnjenem 16 letu sta:

Nina Klemenčič, članica Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj. Državna prvakinja je postala v šprintu štafet prosto in sicer v kategoriji starejše mladinke.

Blaž Čerin, član Kegljaškega kluba Ljubelj. V minulem letu 2015 je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mladincev posamezno ter v kombinaciji.

  

Priznanja je športnikom podelil slovenski hokejist Andrej Tavželj, ki je za slovensko reprezentanco je nastopil na osmih svetovnih prvenstvih, od tega štirih elitne divizije. Sodeloval je pri prvem nastopu slovenske reprezentance na olimpijskem hokejskem turnirju 2014 v Sočiju. Sam je odigral vseh pet tekem. 

 

Na sredini prireditvi so bila podeljena tudi priznanja najobetavnejšim športnikom Tržiča za dosežene rezultate v letu 2015. Strokovna komisija je točkovanje dosežkov obetavnih športnikov izvedla na osnovi pravilnika o podelitvi priznanj Športne zveze. Dosežki športnikov so se točkovali glede na uspeh, ki ga je športnica ali športnik dosegel v koledarskem letu 2015. Četrto mesto je osvojila Anita Klemenčič, članica Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj. Tretje mesto gre v roke Anžetu Peharcu, članu Planinskega društva Tržič – Športno plezalni odsek. Drugo mesto je osvojil veslač Miha Aljančič član Veslaškega kluba Bled. Letošnji naj obetavnejši športnik je Rok Šmejic, član Telemark kluba Kranj.

 

Najboljši športnik Tržiča za leto 2015 je deskar Žan Košir. 

Strokovna komisija, ki jo vsako leto imenuje Izvršni odbor športne zveze je pregledala vse prispele predloge ter izvedla točkovanje po pravilniku športne zveze za podelitev priznanj. Na osnovi dobljenih rezultatov je določila vrstni red najboljših športnikov. Za točkovanje se upoštevajo rezultati naših športnikov, ki so jih dosegli v minulem koledarskem letu 2015. Priznanja sta jim podelila župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in direktor Športne zveze Tržič Boris Tomazin. 

Tretje mesto je osvojil smučar in padalec Uroš Ban.  Drugo mesto gre v roke smučarskega skakalca Anžeta SemeničaPrvo mesto je osvojil deskar Žan Košir.

 

Pohvala gre tudi vsem ostalim nominirancem, ki so nas v letu 2015 razveseljevali s svojimi odličnimi športnimi rezultati in sicer Urši Mejač, Blažu Čerinu, Mateju Drinovcu in Andreju Tavžlju.

"Naš naj športnik, lepa prireditev, ki kaže, da je pri nas zdravega duha v zdravih telesih dovolj. Vrsta državnih prvakov v najrazličnejših panogah je bila dolga. Žan Košir je vzor in posnemanja vreden zgled številnim mladim.Hvala tudi staršem in trenerjem. Brez Vas, uspehov ne bi bilo," je po prireditvi povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

 

 

 



 

Oglejte si tudi