Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

KS BISTRICA PRI TRŽIČU SKLENILA CELOMESEČNO PRAZNOVANJE

Krajevna skupnost Bistrica pri Tržiču je lani praznovala 50. letnico delovanja. Praznični pa so bili tudi minuli dnevi od 2. junija do 7. julija, ko so s številnimi dogodki in prireditvami praznovali krajevni praznik. Z nedeljskim tržiškim družabnim srečanjem na Bistriški planini so sklenili in počastili 4. julij.

V Domu Petra Uzarja so na ogled ročna dela in druge razstave, ob koncu šolskega leta so podelili priznanja KS Bistrica najboljšim učencem, športnikom in prostovoljcem OŠ Bistrica, na svoj račun so prišli ljubitelji tržiškega nogometa, ogleda vredna je fotografska razstava Ko se je gradila avtocesta Podtabor – Ljubelj, 50 let od otvoritve ceste ter Bistrica pri Tržiču nekoč in danes z utrinki praznovanj krajevnega praznika v izložbi bivše trgovine Peko v TC Deteljica, zagnani balinarke in balinarji so tekmovali na odprtem prvenstvu Tržiča. V petek, 4. julija je potekala praktična vaja „Kdo nam rešuje življenje“ GD Bistrica, Kinološkega društva Tržič, ZD in Policije Tržič ter GRS Tržič ob parku pred domom KS Bistrica. Gasilci so ta dan tudi odprli vrata svojega doma in predstavili vozila ter opremo. Petkovi večerni slavnostni seji je sledilo celodnevno sobotno dogajanje na Bistrici. Slaščičarna Bistrica je med obiskovalce podelila 15.000 sladoled na dnevih praznovanj krajevnega praznika, otroci so se zabavali v magičnem teatru čarodeja Tonija, predstavila so se številna društva in posamezniki, trgovalo se je na stojnicah, v kulturnem delu programa, ki ga je povezoval Planšar Ladko, pa so se predstavili domači glasbeniki in plesalci. Bistriška noč s podelitvijo priznanj KS Bistrica in prijateljskim srečanjem ob zvokih ans. Saša Avsenika se je zavlekla v zgodnje nedeljsko jutro. Svoj rojstni dan KS Bistrica pri Tržiču praznuje 4. julija. Praznovanja Bistričanov so se pričela že pred več kot 70 leti, ko so napredni delavci na Bistriški planini praznovali 1. maj. Zdaj pa se, takoj po slovesni maši ob žegnanju farne zavetnice sv. Marije Goretti v Bistici, na Bistriški planini začne tržiško družabno srečanje v počastitev praznovanja in obenem sklene celomesečno dogajanje.

Predsednica KS Bistrica pri Tržiču Vida Raztresen je, skupaj s podpredsednikom Markom Zaplotnikom, z letošnjim praznovanjem in obiski dogodkov zelo zadovoljna. Veseli jo tudi dejstvo, da so v minulem štiriletnem mandatu veliko postorili in da se je tudi praznovanje krajevnega praznika, ki je bilo nekoč omejeno samo na dogodek na Bistriški planini, preselil v center Bistrice in je namenjen ter dostopen vsem krajanom. 

Oglejte si tudi