Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

KREATIVO NAVDUŠIL Z VOKALNIMI PRIREDBAMI IN IZJEMNO ENERGIJO

Že prvi koncert iz tretjega cikla Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju, je napolnil dvorano Pollakovega salona. Vokalni band Kreativo je obiskovalce navdušil s priredbami domačih in tujih skladb ter obogatil z energijo, ki je rdeča nit druženja ljubiteljev skrbno izbranega glasbenega programa v Tržiškem muzeju.
»Zelo zadovoljni smo z izvedbo prvega koncerta. Aplavzi so bili dolgi, bučni. Člani Kreativa so nas navdušili in očarali s svojimi glasovi in zanimivimi priredbami slovenskih in tujih uspešnic, predvsem pa s svojo mladostno energijo, tako da je bil koncert nepozaben. Publika se je z izvajalci družila še dolgo po koncertu s kozarčkom Zlate radgonske penine v rokah,« zadovoljno strne vtise po koncertu Romana Krajnčan, umetniška vodja projekta.

Slogan vokalnega banda Kreativa, ki ga spremlja tudi na letnem koncertu je, »Igramo naglas«. »Glas je inštrument, na katerega skrbno pazimo,« pravi Luka Černe, basist Kreativa. Mnenja je, da je meje človeškega vokala težko omejiti. »Mislim, da ima naš glas neizmerno možnosti za izražanje, z vokalom in vokalno skupino res lahko naredimo vse mogoče. Tudi aranžer naših pesmi Samo Vovk pravi, da mu vokali omogočajo zelo širok pristop k predelavi glasbe, k pripravi aranžmajev in nenazadnje k avtorski zvrsti.«

»Navdušeni nad prvim koncertom se veselimo že majskega večera, ki nam ga bosta z glasbo polepšala Boštjan Gombač in Janez Dovč,« pravi Jana Babšek, direktorica Tržiškega muzeja, ki se zaveda, da taki posebni programi dodatno prispevajo k popularizaciji muzeja in pridobivanju lastnih sredstev.

  

Vabljeni na naslednji koncert, ki bo v petek, 19. maja 2017, ob 20. uri v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja. Nastopila bosta Boštjan Gombač, letošnji Prešernov nagrajenec, ki obvlada neskončno inštrumentov, svojo glasbo pa začini s humorjem in izjemno simpatičnim nastopom in Janez Dovč, ki je mnenja, da obe njegovi ljubezni, glasbo in fiziko, povezujejo podobni zakoni.

 V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • ANA MARIA MITIČ & ROMANA KRAJNČAN KVARTET (16. junij 2017,

 ob 20.30)

  • MARINA MARTENSSON (21. julij 2017, ob 20.30)
  • TANGO STORY & NUŠKA DRAŠČEK (15. september 2017, ob 20. uri)

 

Vstopnice po 12 evrov so na voljo v Tržiškem muzeju, v TPIC Tržič, na elektronskem naslovu trziski.muzej@guest.arnes.si ali na telefonski številki 04 53 15 500.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com)

 

Oglejte si tudi