Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

DALMATINSKI ROLLING STONESI RAZVNELI TRŽIČ

Agencija Media butik je v sodelovanju z Občino Tržič v soboto, 19. marca v Dvorani tržiških olimpijcev pripravila že šesti koncert ob dnevu žena in materinskem dnevu, AN FLET'N VEČER.
Prvo besedo na koncertu so dobili domačini, člani ansambla Zarja, ki že več kot dve desetletji skrbijo, da se med narodno-zabavnimi vižami sliši tudi domače, gorenjsko narečje. Po parfumu je zadišalo v pesmi, ko so na oder stopili člani Ansambla Roka Žlindre, ki so novembra lani v domači Ribnici praznovali deset letnico delovanja. Mamam so na dušo popihali člani Ansambla Vikend, ki se jim vidi, da so zaljubljeni v glasbo in komaj čakajo, da vrežejo kakšno poskočno polko. Množica obiskovalcev je izjemno toplo pozdravila nastop Hišnega ansambla Avsenik, ki je bil pred sedemnajstimi leti ustanovljen na pobudo vodje zasedbe Marjana Legata ter Slavka in Gregorja Avsenika. V dvorani so zadonele Avsenikove viže Golica, Slovenski pozdravi in Na avtocesti, slišali pa smo tudi hvalnico Sloveniji. Pred nastopom osrednjih gostov, Klape Maslina, je obiskovalce pozdravil župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in vsem damam v dvorani za praznik voščil z Arabesko ljubezni Ferija Lainščka, ki je bil nedavno tudi gost tržiške knjižnice. Koncert je s polno mero humorja in prigodami iz svojega življenja vodila Mama Manka, ki jo je tržiška publika že drugo leto zapored izjemno lepo sprejela. Vrhunec letošnjega Anga flet'nga večera pa je bil nedvomno nastop Klape Maslina, najstarejše klape s šibenskega področja. Kot je povedal vodja klape in sijajni tenorist Branko Bubica, je klapa najprej nosila ime mesta, od koder prihaja, Klapa Šibenik, kasneje pa se je preimenovala v Klapo Maslina, ki prepeva že več kot štiri desetletja. Njena največja uspešnica je Da te mogu pismom zvati, ki so jo prvič zapeli na festivalu dalmatinskega šansona v Šibeniku leta 1998, popularna pa je postala šele sedem let kasneje, ko je postala največkrat predvajana klapska pesem in bila razglašena za najboljšo klapsko pesem vseh časov. Istoimenski album je bil prodan v diamantni nakladi. Devet članska zasedba se je posebej za An flet'n večer pripeljala iz več kot petsto kilometrom oddaljenega Šibenika, da je dvorano napolnila z ljubezenskimi pesmimi, vonju po morju in nostalgiji, s pesmimi, ki nosijo globoko sporočilo upanja in vere v življenje.

Za nami je še An flet'n večer, katerega zlata pokrovitelja sta bili podjetji Gaj les d. o. o. iz Tržiča, ki nudi naravno toplino v vašem domu in Avto Lušina iz Gosteč pri Škofji Loki, ki nudi bogato ponudbo najnovejših vozil Suzuki in Hyundai. Iskrena zahvala tudi vsem ostalim pokroviteljem, ki so omogočili izjemen koncert.

 

Oglejte si tudi