Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

An flet'n večer je bil v Tržiču

Agencija Media butik je v sodelovanju z Občino Tržič v soboto, 18. marca 2017, pripravila že 7. koncert ob dnevu žena in materinskem dnevu AN FLET'N VEČER. V Dvorani tržiških olimpijcev je pred navdušeno množico obiskovalcev nastopilo šest slovenskih glasbenih zasedb, ki je vsaka posebej opozorila nase in požela dolg aplavz.
Anga flet'nga večera si v Tržiču skoraj ne predstavljamo brez tržiškega ansambla Zarja, ki je zakladnico slovenske narodno-zabavne glasbe obogatil s številnimi vižami, tudi v gorenjskem narečju. V prvotni zasedbi so tokrat prepevali o brezsrčnem času in opevali lepote domačega kraja, Tržiča.

Smehu obiskovalcev v dvorani, se je ob nastopu Slovenskih zvokov pridružil še Smeh klarineta, skladba, na katero je avtor in vodja zasedbe Bojan Lugarič posebej ponosen. Predstavili so se še z Venčkom Avsenikovih, posebno točko pa je Bojan uprizoril z likom Helmuta Hebla, multiinštrumentalista in humorista.

Vsakič znova je lepo prisluhniti zvenu tamburice in mehkobi izvajanja glasbe belokranjskega Ansambla Tonija Verderberja. Na sončni strani Gorjancev prepevajo in igrajo že 36 let. S Pisanicami nas je Toni s svojo zasedbo uvedel v velikonočni čas in z Reko najine ljubezni užival v Pomladi.

Iz glasbenega gnezda prihaja tudi Dejan Vunjak, ki je Tržičane razveseljeval že na najdaljšo noč v letu. Zdi se, da je fant številnih talentov. Poleg glasbenih genov je očitno v njem tudi nekaj plesalca, kar dokazuje v novem televizijskem šovu Zvezde plešejo.

Da glasba pomladi človeka smo se lahko v soboto zvečer več kot očitno prepričali. Pred dnevi je praznovala 85. rojstni dan Moravška Mara – Mara Vilar. Pesem nosi v srcu, ritem v nogah, iz nje pa vejeta neizmerna energija in volja do življenja. Ob sebi ima že desetletja zveste prijateljice, ljudske pevke, ki jih je širna Slovenija pobliže spoznala v televizijski oddaji Slovenija ima talent. Ljudi so prevzele s prepevanjem slovenskih ljudskih pesmi.

Ljudski pevec je vedno imel za ušesi tudi kakšno žlahtno misel. Tako je bila med veznimi nitmi, ki jih je tkala Saša Pivk Avsec, zgovorna in nabrita tudi Mara, ki je obiskovalce večkrat do solz nasmejala.

Za vrhunec večera pa so z enournim koncertom poskrbeli priljubljeni Modrijani, ki jim do polnoletnosti manjka le še leto dni, še vedno uživajo na odru, se o glasbi radi in veliko pogovarjajo in se ljudem razdajajo z vso močjo.

 

Da je bil ponovno res An flet'n večer, se je strinjal  župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki je ženam, mamam in dekletom v dvorani voščil ob praznikih v mesecu marcu z recitacijo tistega dela Prešernove Zdravljice, ki opeva Slovenke, prelepe žlahtne rožice.

Velika zahvala gre v imenu organizatorjev vsem pokroviteljem, ki so omogočili koncert. Zlati sponzorji koncerta so Avtomony iz Lesc z bogato ponudbo najnovejših vozil Suzuki in Hyundai,  podjetje Gaj les d. o. o. iz Tržiča, ki vam nudi naravno toplino v vašem domu in Vulco Vulkanizerstvo Darko Benedičič s. p. iz Žiganje vasi. Hvala tudi vsem ostalim pokroviteljem.  


»Zadovoljni obiskovalci so nagrada za naše prizadevanje, ki ga vložimo v organizacijo vsakega dogodka. Vesel sem, da so An flet'n večer domačini vzeli za svojega in hvaležen Občini Tržič, TPIC Tržič, podjetju Bios in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Tržič za vso podporo in pomoč pri izvedbi,«
je po koncertu povedal Boštjan Avsec, organizator in direktor Agencije Media butik, ki naslednji večji projekt pripravlja konec meseca maja. V Preddvoru bo v času od 18. do 20. maja tridnevni Vikend zabave s pridihom dalmatinske, narodno-zabavne in slovenske pop glasbe.

 

 

                                                                                                                                

                                    

Oglejte si tudi