Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

45. MINFOS - Mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja 2017

Že petinštirideseto leto se bomo drugi vikend v maju v organizaciji Turističnega društva Tržič, Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije ter v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije, v Tržiču, na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja, srečali številni ljubitelji naravne dediščine.
Druži nas zanimanja za minerale, fosile, drage in poldrage kamne ter ostale skrivnosti zemlje. Raziskano, neraziskano ter vse tisto, za kar kar slutimo, da nekje čaka in da skupaj odkrijemo. Obiskovalcem je v času razstave na voljo program, kjer prav vsak najde kaj zanimivega zase. Skupaj lahko pokukamo v dogajanja izginulih svetov in spoznavamo zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje. Z ogledi strokovnih razstav obogatimo znanje in se pogovorimo s strokovnjaki. Veliko zanimanja je namenjeno tudi izobraževalnim in ustvarjalnim delavnicam.

 

Stojnice prodajnih razstavljavcev z mednarodno udeležbo iz držav EU, držav bivše Jugoslavije, Afganistana, Pakistana, Rusije, Maroka, Indije in drugih so paša za oči, ponudba tako naravnih, neobdelanih mineralov, kot tudi obdelanih, je pestra in kvalitetna. Ljubiteljice in ljubitelji nakita iz dragih in poldragih kamnov lahko na enem mestu najdejo največjo izbiro, ki je na voljo v Sloveniji na enem mestu. Zanimivo doživetje so vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozoiskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik. Vrata za ogled zbirk pa odprejo tudi tržiške galerije in muzeji.

Prodajni sejem mineralov, fosilov in nakita
Strokovne in priložnostne razstave
Ustvarjalne in izobraževalne delavnice
Letošnji strokovni fokus - Geološko bogastvo DOLENJSKE, NOTRANJSKE in BELE KRAJINE

 

ODPIRALNI ČAS:

SOBOTA, 13. maj / od 9.30 do 19. ure

NEDELJA, 14. maj / od 9. do 18. ure

 

Informacije: http://www.trzic.info/45-minfos/
Program: http://www.trzic.info/program-45-minfos-2/

Vstopnice so že na voljo: http://www.eventim.si/si/vstopnice/45-minfos-trzic-dvorana-trziskih-olimpijcev-459175/event.html

Oglejte si tudi