Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Zaključena še ena cestna investicija

Hoja, tek, kolesarjenje, delo v gozdu, kmetovanje in vožnja na relaciji Kovor-Brdo-Ljubno bodo odslej za vse nas lažja in lepša.
Stroški vzdrževanja in pluženja bodo znatno manjši, dragocene kmetijske površine pa ne bodo več onesnažene s prahom. Skoraj že dokončano investicijo smo čakali štiri desetletja.
Hvala vsem lastnikom zemljišč za soglasja in odstopljena zemljišča, hvala sokrajanom vasi Brdo za številne brezplačno opravljene prostovoljne delovne ure pri vzdrževanju ceste v preteklosti, pa tudi za finančni prispevek vseh gospodinjstev v vasi pri asfaltiranju serpentin pred leti. To je lep dosežek tudi za KS Kovor, ki je sofinancirala investicijo.

Vedno kadar predstavim kakšno že uspešno zaključeno investicijo, se pojavijo vprašanja: "Župan, kdaj pa pride asfalt tudi do nas?"  Številne cestne investicije so že načrtovane v pravkar sprejetem osnutku novega dvoletnega proračuna. Nekaj se bo zgradilo, uredilo, popravilo v prav vsaki od trinajstih tržiških krajevnih skupnosti. Še nekaj ureditev je v pripravi. Uresničitev pa bo lahko ob dobrem sodelovanju, kje pa tudi manjšem sofinanciranju ali opravljenem prostovoljnem delu, še večja.
Zato je moj odgovor, da smo z vsakim metrom zgrajenega, zagotovo že velik korak bliže tistim, ki na rešitev še čakajo. Zavist nam tu ni v pomoč, dobro sodelovanje pa vodi naprej, k dejanjem, ki štejejo več kot tisoč besed.
Varno in prijazno uporabo nove pridobitve želim prav vsem.

Oglejte si tudi