Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Tržiški čebelarji zadovoljni z opravljenim delom

Jubilejni, 70. letni pregled dela smo uspešno opravili tudi tržiški čebelarji. Okrog 60 nas je in čebelarimo s približno 650 družinami. Čas, v katerem živimo, je za čebelarjenje zelo hiter in zahteven, saj je čebela eden najpomembnejših kazalcev v našem okolju. Stanje ni slabo, zahteva pa vztrajno delo, hitre, prave in pravočasne odgovore.
Dobro povezani v društva in zvezo smo jim lažje kos. Kajti posamezen slovenski čebelnjak ni otok zase, pač pa neločljiv del sicer razpršene, ampak sestavljene celote.
Velik izziv so zaščita kranjske sivke pred boleznimi, sodobna in odzivna tehnologija čebelarjenja ter skrb za pašo in medonosne rastline.
Dejstvo je, da čebela danes brez čebelarja sama žal ni več sposobna preživetja. Njena vloga pri opraševanju pa je za preživetje planeta nepogrešljiva.
Tu nam lahko s pravimi avtohtonimi medonosnimi zasaditvami in odpravo nepotrebne kemizacije okrog domov zelo pomagate tudi nečebelarji.
Naša občina premore številne dobre lege in dobre čebelje paše, kar je potrdila tudi bogato obložena miza s priznanji za presežno kvaliteto pridelkov.
Seveda je dobrih pogojev za čebelarjenje in nova čebelarstva še veliko. Zato dobrodošli v naših vrstah.
Če sem zbudil Vaše zanimanje, potem izkoristite kratke mesece do pomladi za prebiranje literature na spletu ali v knjigah. Veliko jo je, vsa je dobra in prava, kajti z znanjem oboroženi boste na koncu prave odločitve pogumno in v osebno rast in zadovoljstvo sprejemali sami.
Kontakt društva, cebelarstvo.perne@gmail.com .

Oglejte si tudi