Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Zaključujejo se obnovitvena dela pred Paviljonom NOB

Paviljon NOB v Tržiču je bil v okviru projekta REAAL v lanskem letu deležen temeljite energetske sanacije in gradbene prenove. Obnova je bila delno sofinancirana s strani Švicarskega prispevka – slovensko švicarskega programa sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik v razširjeni Evropski uniji.

Izjemen galerijski prostor mesta je v letošnji pomladi dobil še prenovljeno ploščad pred vhodom, uredil se je tudi dotrajani in statično ogroženi del stavbe v zunanjosti. Na novo se je uredil Batičev spomenik pred vhodom. Vrednost predvidenih sredstev za delo v tej fazi, ki je prvotno znašala dobrih 60 tisočakov, bo zaradi nepredvidenih, a nujno potrebnih dodatnih del na objektu, nekoliko višja.

 

»Paviljon NOB je naša dediščina. Ljudje, ki ne spoštujejo zgodovine, tudi prihodnosti nimajo,” pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. “Spomeniško zaščiten objekt na vhodnih vratih v naše mestno jedro smo v zadnjih dveh, treh letih spravili v obliko, ki ga ljudje, spomin in celotna zgodba, zaslužijo. Imeli smo srečo s projektiranjem in dobro sodelovali s še živečim prvim projektantom paviljona Cirilom Oblakom ter izvajalci del,” poudarja župan. Prepričan je, da bodo Tržičanke in Tržičani na objekt, okrog katerega naj bi se dela zaključila do konca maja, ponosni.

 

Še več ponosa pa bo, če bo v tem objektu vsakih štirinajst dni vsaj en dogodek. Luč v spodnjih prostorih Paviljona NOB sveti vsak večer, saj imajo v njem odlične pogoje za delo mladi tržiški plesalci in Krajevna skupnost Tržič-mesto, v zgornjem delu pa je galerijski prostor za uveljavljene likovne razstavljalce in eden lepših, primernejših protokolarnih prostorov v občini. 


Oglejte si tudi