Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

OBČINO TRŽIČ BO ŠE NAPREJ VODIL MAG. BORUT SAJOVIC

Tržičani zaupajo dejanjem in želijo prijazno, napredno in ustvarjalno mesto

Občino Tržič bo tudi v naslednjih štirih letih vodil mag. Borut Sajovic, ki je na nedeljskih lokalnih volitvah po neuradnih podatkih zbral 61,15 % glasov volivk in volivcev v 13 krajevnih skupnostih in 34 vaseh občine. To je že tretji županski mandat za mag. Sajovica, ki je s skupino volivcev na letošnjih volitvah že v prvem krogu premagal Klemna Belharja, Andraža Žitnika in Slavka Bohinca. Po neuradnih podatkih bo Ekipa Boruta Sajovica v občinskem svetu zastopana z osmimi svetniki, tri manj ima Zagon-Lista Klemena Belharja, tri stranka SDS, po dve svetniški mesti DeSUS in SMC, po en mandat pa Nestrankarska lista Prava pot, Lista za razvoj športa in kulture, NSi in S'm Tržičan. V Občini Tržič je 12.742 volilnih upravičencev, volilna udeležba pa je bila 48,71 %.

Tretjo zmago na županskih volitvah je novi stari tržiški župan mag. Borut Sajovic pospremil z besedami: „V teh turbulentnih časih je tak rezultat nekaj, kar vliva upanje. Da smo uspeli obdržati zaupanje in bili na volitvah uspešni, pripisujem zaslugo vsem sodelavkam in sodelavcem v občinski upravi, moji ekipi, ki mi je pomagala na volitvah in vsem v volilnem štabu. Skupaj smo opravili dobro delo, pokazali jasne rezultate v preteklosti in začrtali pot za vnaprej. Podpora volivcev je bila enakomerno porazdeljena in dobra povsod.“

Vizija razvoja Občine Tržič je v mandatnem obdobju 2014 – 2018 usmerjena v nadaljevanje spodbujanja gospodarstva, razvoj turizma in dokončanje izgradnje komunalne infrastrukture. „Med večjimi izzivi naše in prihodnjih generacij je sanacija BPT. Pri tem pa ne bomo pozabili na krajevne skupnosti, društva, športne in kulturne objekte. Prostorov imamo v Tržiču več kot dovolj, potrebujemo pa še več podjetnih ljudi z idejami, znanjem in kapitalom. Tako kot do sedaj, se tudi v prihodnje zavezujemo k sodelovanju, saj le tako vidimo Tržič na poti razvoja,“ je sklenil župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. 

Oglejte si tudi