Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ SPODBUJA INVESTICIJE V PODJETNIŠTVU IN GOSPODARSTVU

Občina Tržič po vzoru zadnjih treh let, tudi letos objavlja Razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva, ki je namenjen podjetjem s sedežem v Občini Tržič. Z njim želi izboljšati konkurenčne pogoje na območju občine za razvoj gospodarstva, spodbujanje investicijskega vlaganja zasebnega sektorja in spodbujati odpiranje novih delovnih mest. Predmet javnega razpisa za letošnje leto so štirje ukrepi, za katere je skupaj predvidenih 170.000 evrov.

Z ukrepom „Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj“, želi občina spodbujati investicije v gospodarstvo in s tem vzpostaviti boljše možnosti za gospodarski razvoj in povečanje konkurenčne prednosti upravičenih prejemnikov. Okvirna višina ukrepa znaša 90.000 evrov.


25.000 tisoč evrov iz razpisa bo namenjenih ukrepu „Spodbujanje odpiranja novih delovnih mest in samozaposlovanja“, ki naj bi podjetja spodbudil k zaposlovanju novih delavcev in s tem prispeval k manjši brezposelnosti na območju občine Tržič.  


Namen ukrepa »Spodbujanje promocije in prodora na tuje trge« je promocija podjetij z območja občine Tržič na domačem in tujih trgih s ciljem večje prepoznavnosti in pridobitve kupcev na teh trgih. Upravičencem bo na voljo 10.000 evrov.

Četrti ukrep pa se na nanaša na „Spodbujanje sobodajalstva“, za katerega je v razpisu namenjenih 45.000 evrov. Glede na »Strategijo razvoja kolesarske turistične destinacije Tržič«, na občini prepoznavamo izjemen potencial v razvoju gorsko-kolesarskega turizma. Upamo in verjamemo, da bodo tudi ponudniki pri načrtovanju investicij upoštevali strateško usmeritev Občine Tržič in se usmerili v specializirane namestitve za kolesarje, k ureditvi pomožnih objektov za kolesarje in podobno.


“Veseli me, da se stanje na področju tržiškega gospodarstva že vidno izboljšuje. To med drugim dokazuje tudi ena od statistik, objavljenih v reviji Moje finance, ki Tržič za leto 2016 uvršča znatno višje, kot leto poprej. Ne lastimo si zaslug, smo pa zadovoljni, da smo pomemben del tega procesa, ki soustvarja boljše pogoje ter da se trud, vložen v spremembo novega OPN-ja, komunalno in cestno opremljanje zemljišč,  razpise in subvencije, vlaganja v sobodajalstvo in turizem, predavanja in izobraževanja, odražajo v merljivih dejanjih, ki izboljšujejo življenje Tržičanov,” pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Razpis je objavljen na spletni strani Občine Tržič – www.trzic.si. Interesenti lahko vlogo na razpis oddajo do 31. marca 2017 do 12. ure.

 

 

Oglejte si tudi