Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ RAZPOLAGA Z VEČ KOT 230 STANOVANJI

Z lanskim razpisom za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem pomagali že 115 občanom.

Junija lani je Občina Tržič objavila razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Na razpis je prispelo 60 vlog prosilcev. Komisija za vodenje in nadzor postopkov pridobivanja in razpolaganja s stvarnim premoženjem je ugotovila, da vse pogoje izpolnjuje 51 prosilcev. Na prednostno listo je bilo uvrščenih 25 prosilcev v kategoriji 1-članska družina, 7 prosilcev v kategoriji 2-članska družina, 6 prosilcev v kategoriji 3-članska družina, 8 prosilcev v kategoriji 4-članska družina, 4 prosilci v kategoriji 5-članska družina in 1 prosilec v kategoriji 6-članska družina.

Do sedaj smo že 115 občanom ustregli z dodelitvijo 15 stanovanjskih enot, še šestim prosilcem pa bomo ustregli do konca januarja in v februarju,” pojasnjuje župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Med njimi je tudi 9 prosilcev, katerim so bila v preteklosti izredno dodeljena neprofitna stanovanja in jim je bilo najemno razmerje spremenjeno v nedoločen čas. Prav tako je bila z enem prosilcem, ki je že zasedal bivalno enoto, sklenjena najemna pogodba za neprofitno stanovanje, saj je komisija ocenila, da glede primernosti ustreza kriterijem za neprofitno stanovanje.

Vse prejemnike neprofitnih stanovanj opozarjamo na sprotno in redno plačilo položnic in vseh stroškov, ki so vezani na stanovanje. Če posameznik ne poravna obveznosti do stanarine, elektro in komunalnega podjetja ter upravnika stanovanja, namreč to breme preko občinskega proračuna prevali na vse tržiške davkoplačevalce, kar pa ni prav. Poostrujemo nadzor in disciplino in moram reči, da so rezultati boljši in spodbudni. Številnim pomagamo tudi v sodelovanju s Centrom za socialno delo,” pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič, ki je ena izmed najbolj prizadevnih v Sloveniji na tem področju, saj ima v lasti več kot 230 stanovanj.

 

 

Oglejte si tudi