Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

133. OBČNI ZBOR PGD TRŽIČ, 20. 2. 2016

Na rednem letnem občnem zboru smo pregledali delo in dosežke. Rezultati dela na številnih področjih delovanja tudi letos presegajo načrtovane rezultate. Delavnost operativnih članov je zavidanja vredno. Predvsem se je izkazala mlada generacija, ki uspešno sledi starejšim članom v društvu.

Za vso celoletno dejavnost in obveznosti na področju zaščite in reševanja smo iz občinskega proračuna dobili 17.083,79 EUR. Sredstva iz proračuna niso zadostovala za naloge in obveznosti, ki smo si jih zadali in uspešno opravili.

 

Zato smo morali pridobivati finančna sredstva z dodatnimi deli, npr. s prevozi pitne vode, postavljanjem šotora za občinske prireditve in oddajo garaže v najem. Vsa opravila za zagotavljanje operativno tehnične pripravljenosti in pri pridobitnih dejavnostih so člani opravili v prostem času, brezplačno!

 

Opravljeno je bilo skupno 5037 ur brezplačnega dela v vrednosti 87.210,95 EUR.

 

V zahvalo za trud in humanost smo tudi letos članom, ki so v skladu s pravili gasilske službe dosegali pogoje, podelili odlikovanja in priznanja. To je tudi edini stvarni način plačila, ki ga člani dobijo za svojo nesebično dejavnost, za vse opravljene naloge zaščite in reševanja v občini Tržič.

 

(Poročila o opravljenem delu so na voljo v pisni in video obliki na www.pgd-trzic.si)

Oglejte si tudi